Reinvent your business
Image default
Business

Deze voeding is slecht voor uw tanden

Uw eetgewoonten hebben een zeer grote invloed op uw mondgezondheid. Het helpt natuurlijk om dagelijks te poetsen en te flossen maar voorkomen is beter als genezen. Daarom zetten wij in dit artikel een aantal tips op een rij die u kunnen helpen de mondhygiëne te verbeteren! Heeft u al last van het gebit? Dan kunt u de hulp van de professionals van Dental Center Fitgebit wel gebruiken! Op de website van Dental Center Fitgebit komt u eenvoudig in contact met een van deze specialisten. Door naar de tips!

Snoepgoed

Snoepgoed is erg slecht voor uw tanden. Zeker hard snoepgoed zoals lolly’s kunt u beter vermijden. Uw tanden worden namelijk voor een lange periode blootgesteld aan suikers. Daarnaast kan hard snoepgoed ervoor zorgen dat u een afgebroken tand kan oplopen. Het is beter om te kiezen voor een suikervrij alternatief. Als u dan toch trek heeft in een zoete snack, kies dan niet voor suikers die een lange tijd in de mond blijven. Het sneller opeten van de suikers is dus bevorderend voor de mondgezondheid.

ijsblokjes

Veel mensen weten niet dat ook ijsklontjes slecht zijn voor het gebit. Water bevat immer geen grote hoeveelheden aan suiker. Door te kauwen op harde ijsklonten kan uw gebit toch ernstig beschadigd raken. Het kauwen op een ijsklontje zorgt er namelijk voor dat uw tanden kunnen afbreken en het glazuur beschadigd raakt. Kies voortaan dus voor water in de vloeibare vorm!

Citrusvruchten

Ook voedsel met een hoog zuurtegraad is slecht voor de gezondheid van het gebit. Uw glazuur wordt namelijk aangetast door het zuur. Dit zorgt er dan weer voor dat uw tanden kwetsbaarder worden voor erosie. Hoewel een klein beetje limoensap erg lekker is in het water, is dit niet altijd de goede keuze voor de gezondheid van het gebit. Wondjes in de mond kunnen ook geïrriteerd raken door het hoge zuurtegraad. Het is dus aangeraden om voor water te kiezen.

Gerelateerde artikelen

VOIPZeker – VoIP telefonie, of toch niet?

Vakantiehuisjes op de Veluwe

Is verkoop van robuuste meubels afhankelijk van de economie?