Reinvent your business
Image default
Business

Het verhaal achter de moer en bout

Een bout en een moer. Daar is niks moeilijk aan toch? Ze kunnen niet zonder elkaar, iedereen kent ze en ze zijn overal inzetbaar. Maar dan ook echt overal. Groot voetbalstadion? Staat in elkaar dankzij bouten en moeren. Een klein kinderfietsje: valt uit elkaar zonder bouten en moeren. In iedere constructie kom je ze tegen omdat ze zo ontzettend handig en sterk zijn. Als duo welteverstaan, want alleen is maar alleen. Een bout kan niet zonder een moer. Een moer kan niet zonder een bout.

 

Ze zijn niet allemaal hetzelfde. Zeker niet zelfs. Hoewel ze met miljoenen tegelijk geproduceerd worden zijn er veel verschillen tussen verschillende soorten bouten en moeren. Je hebt ze van RVS, of ze zijn verzinkt. Er bestaan hele grote bouten en moeren, maar ook hele kleine. Ze zijn er met verschillende koppen. Een cilinder of een laagbolkop, het kan allemaal.

 

Een ander onmisbaar voorwerp in ieder industrieel ontwerp is de schroef. De schroef is ontzettend handig om ieder denkbaar voorwerp te bevestigen aan iets anders. Er bestaan ook zelfborende schroeven. Deze zijn ontzettend handig, omdat het gat zo precies groot genoeg wordt. Zelftappende schroeven zijn daarom een aanrader voor ieder denkbaar ontwerp.

 

Wie niet voor de schroef kiest, kan ook voor de splitpen gaan. De splitpen is handig voor constructies waarbij met platen wordt gewerkt. Met de splitpen zijn de verschillende platen aan elkaar vast te maken. Ga je groot inslaan, kijk dan online rond voor voordeligere prijzen. Bij iedere opdracht zullen er veel bouten, moeren, schroeven en splitpennen doorheen gaan. Wees daarom niet te zuinig met het aantal dat je besteld. Het is ontzettend lastig om halverwege een groot project zonder te komen zitten. Let er dus goed op dat je voorraad op orde is. Ohja, de keuze is reuze. Er zijn duizenden verschillende soorten. Kijk dus ook goed welke je nodig hebt.

 

 

https://moerenbout.nl

Gerelateerde artikelen

Tips voor waterbesparing

Snel aan de slag in de techniek met een technisch uitzendbureau

Zwevende tv meubels