Reinvent your business
Image default
Electronica en Computers

Snelle en nauwkeurige metingen met een maatwerk afstandssensor

Het meten van afstanden kan op verschillende manieren. Vroeger werd hiervoor een meetlint, een rolmaat of een duimstok gebruikt. Die tijden liggen achter ons als het gaat om professionele toepassingen. Hiervoor wordt steeds vaker een afstandssensor gebruikt. Deze kan zeer nauwkeurige metingen doen zodat u precies de juiste informatie krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van schilderwerken. U wilt dan weten hoeveel verf er nodig is. Dat kunt u uitrekenen door alle ramen en deuren handmatig op te meten en de uitkomsten bij elkaar op te tellen. Een afstandssensor kan dit werk voor u uit handen nemen. Zo weet u in een handomdraai alle maten en kunt u snel een prijsopgave doen aan uw opdrachtgever.

Bouwen gaat een stuk sneller met metingen met een sensor

Het bepalen van de juiste afstanden op een bouwlocatie is een hele klus. Als er nog niets staat en er geen referentiepunt is kan dit erg lastig zijn. Gebruikt u een afstandssensor dan wordt het kinderspel. Deze kan als het moet tot op de millimeter bepalen waar een paal de grond in moet, war een ondergrondse leiding moet komen en waar precies de fundering moet worden gestort. Op die manier gaat bouwen natuurlijk een stuk sneller. Ook bij het bouwen van de woning wordt de sensor voor afstandsbepaling gebruikt. Bijvoorbeeld voor het nauwkeurig positioneren van muren, plafonds, ramen en deuren.

Wie maakt deze onmisbare hulpmiddelen?

Het ontwikkelen van afstandssensoren is precisiewerk. Er zijn niet veel bedrijven die dit kunnen. DIS Sensors in België legt zich hier op toe. Zij leveren afstandssensoren aan opdrachtgevers in binnen- en buitenland. U kunt een bestelling doen of een vrijblijvende offerte aanvragen door contact op te nemen. Op de website leest u meer informatie over het complete pakket van diensten van DIS Sensors. Hier vindt u ook het telefoonnummer en een handig contactformulier voor het stellen van vragen of voor het aanvragen van een prijsopgave.

 

https://dis-sensors.com/be-nl/