Reinvent your business
Image default
Auto's en Motoren

Auto import uit België: dé oplossing voor een unieke en betaalbare occasion

Bent u stad en land aan het afspeuren naar een unieke en betaalbare occasion? Soms is het aanbod aan occasions niet overweldigend. En dat is minder leuk als u op dat moment net een nieuwe auto nodig heeft. Mocht u de keuze in occasions wat mager vinden, kijk dan ook eens naar het aanbod van autohandelaren in onze buurlanden. Auto import uit België kan namelijk heel interessant zijn, en niet alleen vanwege vergroten van de keuzemogelijkheden.

Auto import uit België kan veel voordelen bieden

Het vergroten van de keuzemogelijkheden kan een reden zijn om auto import uit België te overwegen. Niet alleen wordt het werkelijke aantal auto’s dat wordt aangeboden groter als u buiten de landsgrenzen gaat zoeken, maar het soort auto’s dat u kunt vinden, verandert ook. In België vindt u bijvoorbeeld vaker occasions die voorzien zijn van extra’s die minder gangbaar zijn bij Nederlandse occasions, en die wagens hebben ook vaker een wat luxueuzere uitstraling. Eveneens vindt u bijvoorbeeld vaker terreinwagens en auto’s met vierwielaandrijving bij autohandelaren in onze buurlanden, omdat ze er meer heuvel- en bergachtige omgevingen hebben. En in België kennen ze de BPM niet, wat leidt tot een lagere prijs voor een vergelijkbare occasion. Zelfs nadat u bij het invoeren van de wagen de BPM moet afdragen, kan auto import uit België nog steeds goedkoper zijn.

 

Een occasion kopen in België is bijna net zo makkelijk als in Nederland

Auto import uit België kan dus interessant zijn omdat u meer keuze heeft en de occasions vaak ook zijn uitgerust met luxueuzere extra’s. En bovendien bestaat de mogelijkheid dat u minder geld kwijt bent aan uw occasion. Kijk bijvoorbeeld eens bij Trex Cars in Belgisch Limburg naar hun aanbod aan tweedehands auto’s. U kunt gewoon in het Nederlands communiceren en u bent er zo wanneer u een proefritje zou willen maken.