Reinvent your business
Image default
Business

Bouwstempels kopen

Bouwstempels

Veilig en vlot bouwwerken kunnen uitvoeren is voor elk bouwbedrijf en aannemer een must. De opbouw van constructies, of dat nu een particuliere woning of een bedrijfspand is, vraagt heel wat maatregelen voor de beveiliging van zowel de bouwvakkers als de bouwwerf zelf. Bouwstempels zijn daar de ideale voorziening voor, en AIC.nl biedt een breed gamma.

Bouwstempels lijken op zich niet meer dan gewoon een stalen stok met boven en onderaan een afplatting. Toch vormt het een essentieel onderdeel van de uitrusting van een bouwwerf. Wat meer informatie daarover is dan ook belangrijk.

Bouwstempels – wat is hun nut?

Bij de constructie van een gebouw is het belangrijk dat alle onderdelen optimaal worden ondersteund. Zolang de constructie nog niet af is, is het risico op ongevallen en instortingen immers reëel. Bouwstempels zorgen er echter voor dat dat risico drastisch verlaagd wordt – en wel door de constructie te ondersteunen.

De stempels dragen immers het gewicht van een eventueel dak of ander onderdeel van de constructie, nog voor die opgevangen kan worden door de muren. Dit is bijvoorbeeld het geval als die wanden nog niet gebouwd zijn, of als ze nog niet sterk genoeg zijn om het gewicht van het dak te dragen. Bouwstempels zijn dus eigenlijk een tijdelijke ondersteuning van het dak van een gebouw.

De voordelen hiervan zijn duidelijk: niet alleen zorgt deze voorziening ervoor dat de woning of het pand op zijn plaats blijft – ook is de veiligheid van de bouwvakkers en het materiaal op de bouwwerf gegarandeerd. Op die manier wordt veiliger en vlotter werken geen uitdaging meer. Informeer u over de mogelijkheden met bouwstempels en bekijk het aanbod van AIC.nl!