Reinvent your business
Image default
Business

Een huishoudboekje kopen

Steeds meer huishoudens in Nederland gaan een huishoudboekje kopen. Uit recent onderzoek blijkt dat de huishoudens dat huishoudboekje kopen hun financiële situatie binnen een jaar aanzienlijk verbeteren. 

Uitgave onder controle krijgen

Een grote probleem bij veel huishoudens is dat ze de uitgaven niet onder controle hebben. Vooral bij de jongeren is dit een groeiende probleem wanneer ze op zichzelf of samen gaan wonen. Meer dan de helft raakt al binnen de eerste jaar in financiële problemen. Het zijn dan vaak de ouders die hun moeten komen redden. Als ze deze steun niet hebben raken ze vaak hun spullen of zelfs woning kwijt.

Nibud waarschuwt dan ook om de uitgaven snel onder controle te krijgen. Dit is dus mogelijk door huishoudboekje kopen. Met de huishoudboekje kun je namelijk een overzicht bijhouden van je uitgaven. Met deze overzicht kun je een budget opmaken. De jongeren die dit succesvol doen raken al snel uit de problemen.

Wel aan de budget houden

Een ander probleem is dat de jongeren dat huishoudboekje kopen zich vaak niet aan de budget houden. Ze weten dan al dat hun uitgaven te hoog is en toch gaan ze door met uitgeven. Vaak geven ze zelfs geld uit dat ze niet hebben door kredieten aan te gaan. Nibud waarschuwt dan ook om na het huishoudboekje kopen je ook eraan te houden.