Reinvent your business
Image default
Business

Het hebben van een baan of niet

Als medewerker is het belangrijk om je werk goed te doen en af te krijgen als dit haalbaar is. Dit is zo omdat je je moet proberen te onderscheiden van de andere werknemers om je zo waardevoller te maken voor het bedrijf. als je waardevoller bent voor het bedrijf dat zal het minder snel voorkomen dat je word ontslagen of dat je een andere functie moet gaan doen die minder goed betaald en minder verantwoordelijkheid heeft. Het is vooral belangrijk om je werk goed te doen in economisch slechte tijden. Veel bedrijven moeten in deze tijden krimpen waardoor sommige banen moeten worden geschrapt. Hierdoor raken veel mensen hun baan kwijt. Als je dan bekent staat als een waardevolle werknemer is de kans kleiner dat je word ontslagen dan als dit niet zo is.

Een goede manier om je waardevoller te maken voor een bedrijf is het goed meedenken met de ontwikkelingen van het bedrijf. Als je dit goed doet dan kun je een aandeel hebben in het verbeteren van de processen van het bedrijf. Wat je ook vaak ziet is dat in economisch slechte tijden, je eerst een assessment moet doen om aan een baan te komen. Bedrijven vragen veel meer van mensen voordat ze worden aangenomen. Daarom is het belangrijk om je baan te houden in deze tijden zodat je niet hoeft te zoeken naar een nieuwe baan.

Wanneer je toch opzoek moet naar een nieuwe baan is het handig om je hier goed op voor te bereiden. Het is natuurlijk belangrijk om je goed in te lezen over de bedrijven waar je wilt gaan solliciteren. Ook is het een aanrader om een outplacement bureau te raadplegen, deze kan je vinden via loopbaannederland. Tijdens de outplacement word je begeleid naar een nieuwe baan en is de kans dat je een nieuwe baan vind een stuk groter.

https://loopbaannederland.nl/