Reinvent your business
Image default
Mode en Kleding

Het inpakken van je rugzak

Het verkeerd inpakken van je rugzak kan je avontuur op vele manieren negatief beïnvloeden. Dingen kunnen verloren gaan, kleding kan nat worden en het gewicht van je rugzak kan uit balans raken en het dragen van de lading veel moeilijker maken dan nodig is.

Voordat je begint, open je alle opbergruimtes om de ruimte in elk compartiment te maximaliseren.

Stel een uitgebreide lijst op – het laatste wat je wilt is om iets wat je bent vergeten in een volledige rugzak te proppen.

Verdeel het gewicht gelijkmatig – verdeel zwaardere voorwerpen om druk op beide schouders te verdelen, ook zwaardere voorwerpen zoals vloeistoffen en metalen tentharingen moeten in het midden worden geplaatst.

Als je twijfelt, laat het dan weg – als je niet zeker weet of je een voorwerp nodig hebt, is de kans groot dat je dat niet nodig hebt. Bespaar gewicht door alle items die je waarschijnlijk niet zult gebruiken weg te laten (tenzij ze voor noodgevallen zijn, bijvoorbeeld EHBO-dozen, veiligheidsfluitjes).

Kleine, zachte voorwerpen voor de gebruiker om strakke gaten op te vullen – bijvoorbeeld sokken, t-shirts, enz.

Vermijd het bevestigen van extra items aan je rugzak – probeer altijd ruimte te vinden in je rugzak, in plaats van het bevestigen van items aan de buitenkant. Uitzonderingen hierop zijn items die aan speciaal ontworpen punten worden bevestigd, zoals slaapmatten, wandelstokken en helmen.

Bewaar alles wat je onderweg nodig hebt in de gemakkelijk toegankelijke zakken – inclusief kaarten, gidsen, fakkels, zonnecrème, geld, mobiele telefoon, documentatie, eten of drinken.

Bewaar slaapzak en voeringen aan de onderkant met reservekleding en eventuele EHBO-koffers net boven voor de toegankelijkheid – je zult waarschijnlijk extra kleding en EHBO-koffers onderweg nodig hebben, terwijl je slaapzak pas aan het eind van de dag wordt gebruikt.