Reinvent your business
Image default
Woningen

Ramen deuren limburg

WAT IS FLOAT GLASS EN WAT ZIJN DE KENMERKEN?
Kunststof ramen of anderszins dubbele beglazing zijn tegenwoordig erg populair. Ze hebben geen speciale zorg nodig, zijn best mooi en behouden hun aantrekkelijkheid lang. Maar de glazen die worden gebruikt bij de constructie van een of andere glaseenheid kunnen op verschillende manieren worden geproduceerd.

Een van de meest voorkomende glassoorten die worden gebruikt bij de constructie van isolatieglaseenheden is floatglas. Dit is glas verkregen door de float-methode. Wat is de essentie ervan? Het glas is voornamelijk nog heet en wordt door een vlotterbad geleid, waarin zich een laag gesmolten tin bevindt, en vervolgens afgekoeld. Op deze manier verkregen glas heeft een bijna perfect glad oppervlak, waarop praktisch geen fysieke defecten zijn. Floatglas heeft ook geen grote optische defecten. Bovendien kunnen sommige eigenschappen van floatglas worden verleend in het stadium van de fabricage, wat ongetwijfeld het voordeel is ten opzichte van andere. Daarom wordt het vaker dan andere gebruikt voor de vervaardiging van ramen met dubbele beglazing. Voordat de glaseenheid wordt gemonteerd, wordt het floatglas gepolijst. Afgewerkte ramen met dubbele beglazing hebben een uitstekende lichtdoorlatendheid, ze laten tot 90% van het licht door.

Opgemerkt moet worden dat dubbele beglazing van floatglas ook een vrij hoge sterkte heeft. Niet voor niets worden ze vaak gebruikt voor raambeglazing, waardoor de goederen zonder optische vervorming kunnen worden bekeken. Ook wordt floatglas gebruikt bij de vervaardiging van beschermende kunststoframen, die worden gekenmerkt door verhoogde sterkte.

Het is niet verwonderlijk dat tegenwoordig bijna elke glaseenheid is gemaakt van floatglas, dat wil zeggen van een legering van glas en tin. Al na het smelten worden verschillende films en coatings op het glas aangebracht, die het glas bepaalde eigenschappen geven, zoals warmtebesparing, energiebesparing, dichtheid, beschermende functies en vele andere. In tegenstelling tot conventioneel isolatieglas is isolatieglas van floatglas duurzamer. Wanneer ze worden vernietigd, brokkelen dergelijke ramen met dubbele beglazing helemaal niet af in kleine fragmenten, ze blijven op een speciale film die het glas bedekt, of ze brokkelen af ​​in fragmenten, maar deze fragmenten hebben niet-scherpe randen, die bijna niet te snijden zijn door. Maar het is praktisch onmogelijk om gehard floatglas te breken, dus degenen die er de voorkeur aan gaven, zullen niet met dergelijke problemen te maken krijgen. Floatglas is bestand tegen de impact van een zacht lichaam van 45 kg, dat vanaf een hoogte van 1200 m werd gegooid.

De dikte van floatglas in isolatieglaseenheden is meestal 4 mm. Dergelijk glas is zeer moeilijk te krassen of anderszins te vervormen, wat het aantrekkelijk maakt voor de vervaardiging van ramen die zijn geïnstalleerd nabij boomtakken, die bij wind het glas kunnen raken. In een dergelijke situatie verschijnen er onmiddellijk krassen op gewoon glas, die niet alleen het uiterlijk van het raam aanzienlijk zullen bederven, maar ook scheuren in het glas kunnen veroorzaken.

U kunt bij ons alle gedetailleerde informatie krijgen.

 

Ramen deuren limburg

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/