Reinvent your business
Image default
Financieel

Steeds meer grote aankopen

Een trend die er dit jaar gezien wordt is een grote stijging in de aankoop van luxeartikelen. Nieuwe tuinmeubels, een nieuwe tv en een auto zijn enkele voorbeelden van luxeartikelen die steeds meer gekocht worden. De omzet van de detailhandels steeds in mei maar liefst met 8 procent ten opzichte van vorige jaar. Een hogere groei dan in de afgelopen 14 jaar. Maar hoe komt dit?

Waarom besteden we meer?

Een groot gedeelte van de vaste uitgaven gaat op aan boodschappen, hypotheek en kinderopvang. Ook is er een gedeelte dat op gaat aan leuke dingen zoals uiteten of een dagje weg. Door dat er dit jaar dit geld niet kon worden uitgegeven blijft dit geld over. Ons brein accepteert dit alleen niet dat dit bedrag dan gespaard wordt. Daarom wordt het besteed aan andere leuke dingen die niet echt nodig zijn.

Goed voelen

Er worden vooral producten gekocht waardoor we ons zelf beter door voelen. Vaak proberen we de producten aan ons zelf te verantwoorden. Doordat je veel thuis bent heb je bijvoorbeeld een goede tv nodig. Niet altijd is het geld beschikbaar. Voor grotere aankopen zoals een boot of auto sluiten mensen een lening af. Verstandig is dan wel om een persoonlijke lening simulatie te doen. Door een persoonlijke lening simulatie weet je zeker hoeveel je kunt lenen en of je het terug kunt betalen. Met een persoonlijke lening simulatie kom je erna ook niet in de problemen.

Fijn moment

De online aankopen zijn heel hard gestegen. Zo is er voor 50 procent meer gekocht dan vorig jaar. Fysiek winkelen is natuurlijk moeilijker geworden dus kijken mensen online. Een andere reden kan het fijne moment zijn. Je ervaart bij online winkelen 3 fijne geluksmomenten. De eerste is tijdens de aankoop, de tweede wanneer de bezorger aanbelt en als derde wanneer je het pakketje opent.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/