Reinvent your business
Image default
Business

Verantwoordelijkheid tijdens de jaarwisseling

Oud en nieuw stat weer voor de deur wat betekent dat er weer veel gezelligheid en feestjes aankomen. Tijdens de jaarwisseling spreken een heleboel mensen met elkaar af om gezamenlijk het nieuwe jaar in te gaan. Dit gaat vaak gepaard met een feest waar een lekker hapje en drankje word gedaan om zo feestelijk mogelijk het nieuwe jaar in te gaan. Iedereen neemt wat lekkers mee, de één neemt de drank mee en de ander neemt het eten mee. zo worden de kosten eerlijk verdeeld. Wat niet te vergeten is, is dat de jaarwisseling vrijwel altijd gepaard met vuurwerk. Dit maakt de hele jaarwisseling compleet en ga je letterlijk knallende het nieuwe jaar in.

Het vuurwerk dat word afgestoken brengt wel een aantal verantwoordelijkheden met zich mee, er moet namelijk verantwoord mee worden omgegaan. Vuurwerk kan gevaarlijk zijn aangezien er met vuur word gewerkt en met springstof. Er ontstaat elk jaar veel schade tijdens de jaarwisseling omdat het niet altijd goed gaat met het vuurwerk. Het komt regelmatig voor dat er een verdwaalde vuurpijl door een raam heen vliegt waardoor het glasschade ontstaat. Dit is niet zo heel erg want glasreparatie is eenvoudig te doen.

Als mensen lichamelijke schade oplopen word het een ander verhaal. Het komt veel voor dat er vuurwerk te snel afgaat of dat mensen het vuurwerk te lang in hun handen houd. Dit kan tot letsel leiden wat in sommige gevallen heel erg kan zijn. beschadiging van het zicht of het verliezen van vingers is iets wat veel voorkomt bij het afsteken van zwaar vuurwerk. Het is daarom belangrijk dat hier ten alle tijden verantwoord mee word omgegaan. Als hier bewust over word nagedacht kan het letsel wat jaarlijks tijdens oud en nieuw ontstaan aanzienlijk afnemen. Zo begint de jaarwisseling niet alleen leuk, maar eindigt die ook leuk.

http://www.glasned24.nl/