Reinvent your business
Image default
Groothandel

Verschillende soorten LED-verlichting

LED-verlichting is veel efficiënter in het omzetten van watt naar licht dan ouderwetse gloeilampen. Sommige fabrikanten zeggen zelfs dat er 90% besparing is ten opzichte van de ouderwetse gloeilampen. LED-technologie is een van de meest opwindende ontwikkelingen op het gebied van groene energie van de afgelopen jaren, en onderzoek begint efficiëntere en goedkopere lampen te ontwikkelen die in de toekomst een echt verschil kunnen maken voor de rekeningen van mensen. Vroeger waren LEDpanelen vrij beperkt in ontwerp en keuze, maar naarmate de technologie gevorderd is, zijn de ontwerpen dat ook. Tegenwoordig kunt u LED-verlichting krijgen in een breed scala aan stijlen, waaronder kaarsen, GLS, golfballen, reflectoren, schijnwerpers en buizen. Deze hebben verschillende vermogens die gelijk zijn aan gewone gloeilampen en zijn nu te vinden met een verscheidenheid aan fittingen, waaronder schroef en bajonet. En tegen een prijs die vergelijkbaar is met andere lampen, kunnen ze een aanzienlijke besparing op uw elektriciteitsrekening opleveren.

Dimmer schakelaars

U kunt een dimmer schakelaar gebruiken wanneer u LED verlichting kopen wilt. Uw normale dimmer die met gloeilampen werkte, werkt echter niet met LED-verlichting; het moet worden vervangen. De reden hiervoor is dat LED-lampen op een lager wattage werken dan andere lampen.

LED-verlichtings buizen

LED-verlichtings buizen zijn ontworpen om tl-buizen te vervangen en sommige kunnen een eenvoudige vervanging zijn. Andere buis ontwerpen vereisen herbedrading en een nieuwe ballast. Deze bieden over het algemeen een reeks kleinere LED-lampjes langs de lengte van de buis en zijn verkrijgbaar in de meeste maten die u normaal gesproken zou verwachten.

SMD-LED en COB-LED

Surface-mounted devices (SMD’s) zijn een nieuwe generatie light-emitting diodes (LED’s). Ze stralen sterker licht uit dan oudere soorten LED’s, waardoor ze nuttiger zijn voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. Aan de andere kant, Chip on Board of COB, LED’s zijn een nieuwe generatie LED-technologie. Ze bieden een dichtere hoeveelheid licht in vergelijking met SMD-LED’s, en ze hebben een geweldige optie omdat je een consistente bundel van gecontroleerd licht krijgt. COB-LED’s bieden ook een betere lumen-tot-watt-verhouding, wat betekent dat ze als zeer efficiënt worden beschouwd.