Reinvent your business
Image default
Woning en Tuin

Verstopte afvoer in Antwerpen? Zo opgelost!

Nu iedereen veel meer thuis zit dan gewoonlijk krijgen de afvoeren van onze sanitaire voorzieningen het zwaarder te verduren! En helaas kan er ook nu een verstopping ontstaan door het verkeerd gebruik van jouw afvoer. Daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten! Daarom hier een aantal tips om een verstopping in jouw afvoer te voorkomen.

Hoe ontstaan verstoppingen?

Van belang is dat je weet hoe een verstopping kan ontstaan. In de meeste gevallen ontstaat er een verstopping omdat er te veel afvalresten door de afvoer worden gespoeld. Denk hierbij aan etensresten, maar bijvoorbeeld ook zeepresten. Er ontstaat natuurlijk niet direct een verstopping, maar dit kan wel gebeuren naarmate de resten zich gaan ophopen. Verder kan het ook zo zijn dat je afvoer sterk verouderd is, waardoor er scheuren en andere mankementen kunnen ontstaan. Dit lijkt dan ook op een verstopping, maar het is net een ander geval. Verder gebruiken veel mensen hun toilet als een soort afvalbak en spoelen soms de gekste dingen door. Ook dat is een voorname oorzaak van rioolverstoppingen.

Hoe voorkom je nu verstoppingen?

Het voorkomen van een verstopping is in feite een redelijk makkelijke klus. Zorg dat je geen of zo min mogelijk restjes door je afvoer spoelt. Verder is het belangrijk dat je jouw afvoer regelmatig reinigt en controleert, zodat je kunt ingrijpen wanneer je afvoer sterk verouderd blijkt te zijn. Het laatste is natuurlijk wel wat lastiger, zeker omdat je niet zomaar in je gehele afvoer kunt kijken. 

Help! Ik heb toch een verstopping!

Oei, je toilet spoelt niet meer door! Of het water in de douche loopt niet meer weg! Misschien is er sprake van een lichte verstopping, maar het kan ook om een dieperliggend rioolprobleem gaan. In zo’n geval kun je proberen om de verstopping op te lossen met een mengsel van soda en heet water. Als het gaat om een lichte verstopping kan dit middeltje nog wel eens wonderen verrichten! Lijkt het niet te helpen? Dan wordt het helaas tijd voor wat zwaarder geschut. 

Jouw lokale rioolontstopper snelt te hulp

Schakel in dat geval de beste rioolontstopper van Antwerpen in! Hij heeft een verstopping namelijk zo verholpen. Lijkt het te gaan om een dieperliggend rioolprobleem, zoals een scheur in een leiding? Dan voert hij een grondige rioolinspectie uit zodat de oorzaak van het probleem  gevonden kan worden. Daarna kan het probleem vervolgens makkelijk worden opgelost! Maar, waar vind je deze rioolexpert? Bij Ontstopping Antwerpen wordt je gegarandeerd geholpen door een erkend ontstoppingsbedrijf met de beste rioolexperts. Ook vind je hier direct de contactgegevens zodat je gemakkelijk en snel een afspraak kunt maken om jouw verstopping te verhelpen! 

https://www.ontstoppingsbedrijf-antwerpen.be/