Reinvent your business
Image default
Woning en Tuin

Voor- en nadelen van online meubels kopen

Door de coronaperiode zijn steeds meer mensen online gaan shoppen. Mooi kleding, leuke gadgets en lekker eten online bestellen gebeurt steeds meer. Dit is zo populair geworden, omdat je makkelijk deze items als je niet tevreden bent kan terugsturen. Voor meubels geldt ook dat steeds minder mensen langs gaan in de winkel en online de meubels kopen. Is dit eigenlijk wel zo handig? Zitten er zoveel voordelen aan? Zijn er ook nadelen aan online bestellen? Dit zijn vragen die verder in dit artikel worden beantwoord.

Waarom wel meubels online kopen?

Er zijn verschillende voordelen te noemen om online meubels te gaan kopen. Ten eerste kan het je heel veel tijd schelen. Je hoeft niet van je bank af en te reizen naar een winkel. Met goed internet ben je zo in de online winkel en zie je alle producten die aanwezig zijn. Daarbij komt ook kijken dat je makkelijk kan filteren online. Zo kan je veel meubels die je niet wilt verwijderen zodat je deze niet tegenkomt. Zo kan je zeer gericht zoeken naar het soort meubel dat je nodig hebt. Zo kan je filteren op tafels en krijg je dus geen kledingkasten in beeld. Naast filteren kan je ook sorteren. Denk aan het sorteren van prijs van laag naar hoog of sorteren naar het meest verkocht of de grootste aanbieding. Ander voordeel van meubels online kopen is dat je niet zelf een karretje hoeft te regelen of de stoelen van je auto plat moet leggen. Je meubels worden gewoon bij je thuis afgeleverd en vaak kan je zelf aangeven wanneer je het geleverd wilt hebben. Het betalen is tegenwoordig ook veilig en kan je op verschillende manieren. Zo kan je met creditcard betalen, maar ook met iDeal, PayPal en ApplePay. Ben je niet tevreden over het meubel? Dan kan je ook bij verschillende partijen de meubels laten ophalen. Ideaal toch?

Waarom niet meubels online kopen?

Helaas zitten er ook een aantal nadelen aan online kopen van meubels. Zo is het moeilijk om de kleuren die op de foto te zien zijn goed in te schatten. Misschien is het in het echt wel net iets donkerder of iets lichter. Dat zie je dan pas als het meubelstuk thuis afgeleverd is. Verder kan je ook niet proef zitten en kijken of een stoel of een bank lekker zit. Dit proef zitten doe je dan thuis en daar kan je erachter komen dat het niet is wat je zoekt. Het kost dan wel moeite om weer op retour te sturen. Als laatste nadeel is dat je voor het verzenden van meubels naar je huis vaak wel extra betaald. Soms moet je boven een minimaal bedrag betalen om gratis levering af te dwingen, maar over het algemeen kost het wel extra. Naast verzendkosten kunnen er ook retourkosten voorkomen bij verschillende online meubelpartijen. Deze kosten maak je en krijg je niet terug. Wel krijg je de aanschafprijs van het meubelstuk terug. Kijk dus ook goed of er iets op de website staat dat wat zegt over de verzendkosten. Een simpel tafeltjes kan misschien niet meer dan vijftien euro kosten, maar de verzendkosten kunnen misschien ook wel zo hoog zijn. Dan betaal je mogelijk het dubbele, zonde natuurlijk.