Reinvent your business
Image default
Energie

Zekeringkast vervangen door elektricien in Vlaanderen

Ben je in Vlaanderen en gaat er ineens van alles kapot in het huis. Zo kom je erachter dat de zekeringkast vervangen moet worden. Als vrouw zijnde heb je hier niet heel veel verstand van en kun je dit het beste door een elektricien in Vlaanderen dit laten vervangen. Maar wat is een zekeringkast eigenlijk? Een zekeringkast is het centrale punt in de meterkast van alle elektrische installaties. De stroom wordt vanuit daar geregeld en verdeeld naar de  stopcontacten. Dit gaat doormiddel van de groepen die zijn ingedeeld in de meterkast.        Zo gaat eerste de stroom naar groepenkast en vanuit daar wordt het verdeeld over de stopcontacten.

Een zekeringkast vervangen

Soms moet de zekeringkast vervangen worden, dit kan doordat de zekeringkast niet meer naar behoren functioneert of als deze bijvoorbeeld door een verbouwing geplaatst en verplaatst moeten worden in een andere ruimte. Voor het herplaatsen van een zekeringkast zijn wel eisen aan verbonden. Zo mag dit niet geplaatst worden binnen drie meter van de voordeur. De meest voorkomende plekken van het plaatsen van een zekeringkast zijn de garage en de gang. Heb je een andere plek waar je zekeringkast naartoe wilt verplaatsen, dan moet je even informeren of die ruimte voldoet aan de veiligheidsnormen.

Zelf een zekeringkast vervangen

Het kan een lastig zijn om zelf een zekeringkast te vervangen, als je hierover geen ervaring of enige kennis hebt. Het moet namelijk goed gebeuren, zodat je later niet tegen problemen aan gaat lopen, door kleine onnodige foutjes. Het wordt daarom ook aangeraden om dit door een elektricien te laten vervangen. Uiteraard als je dit zelf kunt vervangen, mag je dit uiteraard zelf gaan vervangen. Het beste kun je de stroom gaan verdelen in groepen, dit maakt het vervangen makkelijker en voldoe je aan de veiligheidsnormen. Wees je van bewust dat het vervangen van een zekeringkast een risico met zich meebrengt, wat leiden tot lichamelijke problemen.