Reinvent your business
Image default
Dienstverlening

6 tips om gehydrateerd te blijven op het werk

 

Free Vloeistof Gieten In Pintglas Stock Photo

Ben je uitgedroogd?

Als u de hele dag niet proactief water drinkt, loopt u mogelijk het risico op uitdroging. Veel mensen gaan ervan uit dat uitdroging alleen optreedt bij het sporten of tijd doorbrengen in de zon en hitte. Ja, zweten verhoogt de snelheid van waterverlies, maar je hoeft niet te druppelen om uitgedroogd te zijn.

Dorst is het voor de hand liggende teken dat je water nodig hebt, maar veel mensen verwarren hun dorst signalen met hongergevoelens. Wanneer het lichaam uitgedroogd is, heeft het niet alleen een tekort aan water, maar verliest u ook belangrijke elektrolyten zoals kalium en zout.

Chronische uitdroging kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten:

 • Slechte adem

 • Hoofdpijn

 • Droge huid

 • Rode huid

 • Hunkeren naar eten (vooral voor snoep)

 • Donkergele urine

 • Spierkrampen.

Uitdroging kan optreden als je dagen en weken gaat zonder voldoende water te drinken. Andere gezondheidsproblemen of omgevingsfactoren kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van uitdroging. Overgeven of diarree kan bijvoorbeeld de hydratatie beïnvloeden. Hoge koorts of overmatig zweten door inspanning of hitte kan ook leiden tot uitdroging.

Hier zijn een paar tips die op kantoor kunnen worden gebruikt, waardoor het gemakkelijker wordt om gehydrateerd te blijven op het werk:

 • Vul je waterfles van Brita: Kies een waterfles waar je van houdt! Een stijlvolle fles kan je dag plezier geven en je mindset een boost geven elke keer dat je naar een drankje grijpt. Als je altijd een herbruikbare waterfles hebt, kun je er een gewoonte van maken om de hele dag door water te drinken uit een waterdispenser bijvoorbeeld. Vul bij als je de bodem van de fles bereikt. Zet indien nodig een paar herinneringen op je telefoon om naar de drinkfontein te lopen en je fles bij te vullen.

 • Vermijd andere dranken: Wist u dat cafeïne een uitdrogend effect op uw lichaam kan hebben? Ook al brengt een fles frisdrank vloeistof in je lichaam, het algehele effect is uitdrogend vanwege de cafeïne, suiker en andere ingrediënten die water nodig hebben voor het metabolisme en de afbraak. Cafeïne kan zelfs een diuretisch effect hebben, waardoor je meer gaat plassen. Sla frisdrank en koffie over ten gunste van water. Niet alleen zal uw hydratatie verbeteren, maar u kunt ook een verandering in gewicht opmerken door de lege calorieën te verminderen.

 • Smaak toevoegen: Besprenkel je water met een kleine hoeveelheid vruchtensap of voeg stukjes fruit toe. Fruit toevoegen is gemakkelijk en leuk – probeer komkommer, frambozen of aardbeien en experimenteer met verschillende smaken. U kunt ook caloriearme smaak pakketten vinden die in uw fles kunnen worden gemengd. Als je van het bruisen van koolzuur houdt, probeer dan natuurlijk gearomatiseerd sodawater.

 • Houd uw inname bij: het kan moeilijk zijn om bij te houden hoeveel water u gedurende de dag hebt gedronken. Zoek een systeem dat past in uw workflow. Het kan bijvoorbeeld zo simpel zijn als elke keer dat u een glas water drinkt een aantekening op een notitieblok noteren. Of u kunt proberen een telefoon-app te gebruiken die u eraan herinnert nog een drankje te nemen. U moet niet alleen een tracker bijhouden, maar ook zoeken naar manieren waarop u uzelf kunt belonen voor het behalen van dagelijkse en wekelijkse doelen.

 • Drink ’s ochtends extra: bereid je voor op de werkdag door op de dag zelf veel water te drinken. Als je ’s ochtends wakker wordt, drink dan zo snel mogelijk een glas water. Probeer nog een glas binnen te krijgen voordat je de deur uitloopt voor je werk. Begin de dag gehydrateerd zodat je op de juiste plek begint om jezelf klaar te stomen voor succes.

 • Switch Your Snacks: Deze tip gaat niet over het drinken van water, maar het is een kritische factor die je hydratatie kan beïnvloeden. Voorverpakte, bewerkte voedingsmiddelen hebben meestal een laag watergehalte, waardoor u kunt uitdrogen als u een middagsnack nodig heeft. In plaats van te kauwen op pretzels of chips, neem je snacks mee met een hoog watergehalte, zoals fruit, smoothies of groenten. Het eten van veel verse producten kun je hydratatie doelen ondersteunen, vooral omdat sommige soorten fruit en groenten maar liefst 90% water bevatten.

https://www.reinventyourbusiness.be/water-drinken-op-kantoor