Reinvent your business
Image default
Business

Belangrijke kenmerken van een animatiestudio

Denken wordt door het grootste gedeelte van de mensen in beelden gedaan. Een professionele animatiestudio kan met een animatie goed op dit gegeven inspringen. Een animatie kan gebruikt worden om een product of dienst uit te leggen of bepaalde voordelen uit te lichten. Daarnaast kan een animatiestudio ook trainingsvideo’s maken om bepaalde dingen uit te leggen aan bijvoorbeeld nieuw personeel. Als je hebt besloten dat je een animatiestudio wilt inhuren, dan lees je in dit artikel waar je op moeten letten.

Professionaliteit van de animatiestudio

Een van de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een animatiestudio is de professionaliteit. Je herkent een professionele studio eenvoudig doordat ze veel verstand van hun vak hebben, beschikken over goede referenties en kunnen al voorbeelden van animaties laten zien. Ook zullen professionele studio’s vragen stellen over je wensen, het doel en de boodschap die je wil overbrengen als je met ze in gesprek gaat. Dankzij deze vragen hebben ze meer informatie en kunnen ze een duidelijk voorstel doen met de visuele mogelijkheden. Hierdoor krijg jij een beter verwachtingspatroon.

Videoproduct bij de animatiestudio

Een goede animatiestudio doet alles op het eigen kantoor, inclusief de videoproductie. Dit gebeurt niet altijd waardoor er problemen kunnen optreden wanneer er vertraging in het videoproces komt of als er bepaalde feedback verwerkt moet worden. Een goede studio heeft dit allemaal in huis zodat je te maken hebt met een vast contactpersoon en iedereen die te maken krijgt met de animatie kan vanaf het begon betrokken raken.

Origineel en creatief

Een animatie moet goed opvallen en niet lijken op de zoveelste video van een bepaald bedrijf die een dienst of product wil aanprijzen. De animatie moet zo uniek mogelijk zijn en goed bij het bedrijf passen. Ook de boodschap die wordt overgedragen in de animatie moet duidelijk zijn en blijven hangen bij de doelgroep. Wanneer er wordt gekozen voor een goedkopere animatiestudio wordt er vaak gebruik gemaakt van een standaard template waar enkel wat afbeeldingen worden geplaatst. Dit geeft een goedkope uitstraling. Ga het liefst voor een studio die originele en waar mogelijke handgetekende animatie maakt. Dit zorgt voor meer mogelijkheden en een dynamischer resultaat.