Reinvent your business
Image default
Business

De looppoort

Een looppoort is een soort tuinpoort die vaak gebruikt wordt bij voortuinen en weilanden. Dit type tuinpoort is verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen. In dit artikel lees je alles over de looppoort, de toepassingen en prijzen.

Soorten looppoorten

Het verschil in soorten looppoorten zit voornamelijk in het materiaal waarvan de poort is gemaakt. Er kan worden gekozen voor een houten looppoort of van metaal. De houten looppoort kan gemaakt worden van hardhout of geïmpregneerd hout. Hardhout is een stuk duurder maar ook duurzamer en gaat langer dan 25 jaar mee. Als een houten poort veel te verduren heeft wordt er vaak hardhout gebruikt. Als een poort relatief weinig wordt gebruik kan geïmpregneerd hout worden gebruikt. Dit gaat meestal tussen de 10 en 15 jaar mee.

Een metalen looppoort is heel stevig en op veel manieren toepasbaar voor veel plekken. Je kan kiezen voor een sierpoort, spijlenpoort en gaaspoort. Een sierpoort is een poort met allerlei vormen en wordt gebruikt in een sierhekwerk vanwege de uitstraling. Een spijlenpoort is juist het tegenovergestelde. Dit is een strakke en moderne poort die ook vaak wordt gebruikt bij industrieterreinen. De gaaspoort wordt voornamelijk gebruikt bij weilanden. Metalen poorten zijn erg vatbaar voor roest. Daarom is het belangrijk dat het metaal is wordt verzinkt en eventueel wordt gecoat.

Veiligheid

Door een looppoort verhoog je de veiligheid van je tuin of terrein. De poort is namelijk over het algemeen lastig te ontgrendelen. Daarnaast kan je het nog veiliger door het monteren van een puntenkam op de poort. Hierdoor is eroverheen klimmen niet mogelijk. Ook kan je ervoor kiezen om een alarmsysteem of intercom te plaatsen bij je poort als je er geen zicht op hebt.

 

De prijzen

De prijs van een looppoort verschilt per uitvoering. Een houten looppoort kosten tussen de €20 en €500, afhankelijk van de afmetingen en het soort hout. De metalen varianten kosten tussen de €130 en €300, afhankelijk van het type looppoort.