Reinvent your business
Image default
Vakantie

De wijngebieden van Australië bezoeken met een huurauto – Waar te beginnen?

Hoewel Australië een vrij nieuwe speler is op de wijnmarkt, is het ondertussen toch over de hele wereld gekend om zijn wijnen. Van de Barossa Valley tot slenteren door de heuvels van Adelaide, er zijn vele wijnstreken in Australië. Australische wijnen zijn gekend voor hun frisse en fruitige smaken in zowel rode als witte wijnen. Wat je wensen ook zijn, het huren van een auto om door de mooiste wijnstreken van Australië te rijden is de beste manier om de omgeving te ontdekken.

Je kan contact opnemen met je hotel om informatie te krijgen over autoverhuurbedrijven in de buurt of je kan de verschillende autoverhuurdiensten online vergelijken om zo de beste aanbiedingen te vinden.  Door de huurauto’s te vergelijken zal je de beste auto kunnen huren aan de juiste prijs. Vergeet niet om alle belangrijke documentatie bij je te hebben als je kiest voor een huurauto, lees hier meer over autoverhuur. In Australië kun je een auto huren bij bedrijven zoals Europcar, Avis, Carhood, Aerodrive, Thrifty, Ace, National, Alpha, Enterprise, Alamo, Hertz, Sixt, Sunset, Redspot, Firefly, Budget, Jucy en East Coast Rentals. Australië is een enorm land, dus een beetje op voorhand plannen is handig. Controleer de afstand tussen je bestemmingen, zorg dat je genoeg brandstof in de tank hebt en vergeet niet te rusten bij lange verplaatsingen.

Hier zijn enkele van de beste wijnstreken in Australië om te verkennen als je door het land rijdt in een huurauto.

1. Barossa Valley in Zuid-Australië

De eerste wijnstreek om met je huurauto te bezoeken in Zuid-Australië. In Zuid-Australië is de eerste stop vaak Adelaide, het centrum van deze regio. Op een paar kilometer van Adelaide ligt de Barossa Valley, de meest prestigieuze wijnstreek van Australië. De Barossa Valley is doordrenkt van geschiedenis en herbergt enkele van de oudste wijngaarden in Australië. Sommige zijn meer dan 100 jaar oud.

De Barossa Valley is beroemd om de productie van de Shiraz en de Chardonnay. De Cabernet Sauvignon en de Eden Valley Riesling zijn er ook erg populair.

Er zijn meer dan 150 wijnhuizen in de Barossa Valley, en er zijn vele soorten wijn om te proeven. Er zijn ook tal van B&B‘s in dit gebied als je hier enkele dagen wil blijven om te genieten van de omgeving en de wijnen.

2. Margaret River in West-Australië

Margaret River is een unieke en geografisch geïsoleerde wijnstreek in West-Australië. De regio is in de afgelopen 50 jaar snel gegroeid en is nu een gerenommeerde bestemming voor goede wijn. Er zijn hier meer dan 200 wijnhuizen, die goed zijn voor bijna 25 procent van de topwijnen van het land.

Je vindt hier voornamelijk de Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc en Chardonnay. Buiten het wijnproeven kan je hier nog veel meer doen en een paar dagen hier verblijven kan zeker geen kwaad. Zeker niet als je misschien een beetje te veel hebt geproefd van de kwaliteitsvolle wijnen. Dan is het beter om je huurauto te parkeren en wat te slapen voordat je doorrijdt naar de volgende wijnstreek.

3. Hunter Valley in New South Wales

Hunter Valley is in het midden van de 19e eeuw opgericht door de vader van de Australische wijn, James Busby. De regio staat bekend om de productie van Chardonnay, Semillon en Shiraz met een volle smaak.

Aangezien de Hunter Valley zeer dicht bij Sydney ligt, is het een goed idee om een auto te huren vanuit Sydney en van daaruit te vertrekken naar de Hunter Valley. Je kan het beste de Hunter Valley bezoeken tijdens het jaarlijkse Hunter Valley Wine and Food Festival. Het vindt meestal ieder jaar tussen mei en juni plaats.

Kies dus zorgvuldig je autoverhuurdienst door een goede vergelijking te maken en proef de beste wijnen in enkele prachtige Australische wijnstreken. Je kan een auto huren op alle luchthavens en in de steden. De beste aanbiedingen vind je op de luchthavens.

https://www.autoprio.nl/