Reinvent your business
Image default
Business

Eerste hulp bij inparkeren

Na lang uitstellen is het uiteindelijk toch zover: ik ga beginnen met mijn autorijlessen. Gedurende dit jaar zal ik hopelijk in bezit zijn van een rijbewijs en mijn eigen autootje. Ondanks veel tips en uitleg blijft het spannend om zelf een voertuig te besturen en te parkeren.

Met stilstaande auto’s aan beide kanten, een krappe parkeerplek en een wachtrij aan auto’s die wachten tot jij ingeparkeerd bent, zullen niet helpen bij het succesvol inparkeren. Om zeker te zijn van je zaak zijn hier enkele tips. Uiteraard is het inparkeren momenteel al een stuk gemakkelijker dankzij de achteruitrijcamera en draadloze achteruitrijcamera.

Verschillende manieren van inparkeren

Uiteraard is er niet eén manier van inparkeren. Ieder zal het op zijn of haar eigen manier doen. Toch wordt er gedurende de rijlessen een specifieke manier aangeleerd om succesvol in te parkeren. Het is als bestuurder mogelijk om vooruit en achteruit in te parkeren. In dit artikel zullen tips worden gegeven voor beide manieren.

Vooruit in een parkeervak

Om vooruit in te parkeren in een parkeervak is het belangrijk in eerst goed rekening te houden met de omgeving. Kijk vooraf goed of er voetgangers of fietsers passeren. Plaats het voertuig vervolgens aan de andere weghelft en verminder de vaart. Controleer nogmaals of er personen passeren. Stuur vervolgens in zodra je in het midden van een parkeervak eerder bent dan het vak waarin je in wilt parkeren. Als het voertuig bijna geheel in het gewenste vak staat, kun je het stuur weer terugdraaien.

Achteruit in een parkeervak

Bij aankomst is het belangrijk eerst de situatie te schetsen. Controleer of er geen personen passeren. Rijd vervolgens drie vakken verder van het gewenste vak vandaan en controleer nogmaals of er personen langskomen. Stuur op tempo in als de eerste lijn van het vak lineair is aan de deurhendel.  Als het voertuig bijna recht staat, kun je terugdraaien.

Achteruit fileparkeren

Controleer vooraf of de situatie geschikt is om te parkeren. Breng het voertuig vervolgens tot stilstand wanner de achterbank ter hoogte is van de achterkant van het voertuig waar achter jij wilt parkeren. Kijk voor het insturen nogmaals of er personen willen passeren. Stuur vlot in en stuur bij als de rechter buitenspiegel ter hoogte is van de achterkant van het voertuig achter jou.

http://vanzwitserland.nl