Reinvent your business
Image default
Aanbiedingen

Hoe kun je zien of uw hond gelukkig is?

Hoe kun je zien of uw hond gelukkig is?

Honden hebben de emotionele capaciteit van een 2- tot 2,5-jarig kind, dus ze kunnen emoties ervaren als vreugde, angst en woede. Maar, net als veel peuters, heeft uw hond niet de woordenschat om u te vertellen hoe ze zich voelen, dus het is aan u om te leren hoe uw hond emoties uitdrukt. 

13 tekenen van een gelukkige hond

Hier zijn enkele tips over hoe u uw hond lichaamstaal en gedrag te lezen om u te helpen weten wanneer ze ontspannen en gelukkig, en waarschijnlijk gezond. Als deze aanwijzingen ontbreken, kan dit betekenen dat uw hond ziek is of zich niet lekker voelt.

Slappe oren

Hoewel de vorm van de oren per ras kan verschillen, zijn de oren van een gelukkige hond of Happy Animal ontspannen en rusten ze natuurlijk tegen hun kop. Bij sommige honden staat één oor scheef, of staan beide oren los en slap.

Oren die naar voren zijn gestoken geven vaak aan dat een hond in iets geïnteresseerd is. Als de oren naar achteren zijn getrokken of stijf staan van hyper-alertheid, is dit meestal een teken van een gestresste of angstige hond.

Zachte blik

Als een hond gelukkig is, zijn de ogen en oogleden open en ontspannen, is de blik zacht en knippert de hond vaak. Vernauwde ogen en een harde blik kunnen duiden op agressie, terwijl wijde ogen, vooral als het wit te zien is, kan betekenen dat uw hond bang is.

Ontspannen of wiebelig lichaam en staart

Als een hond gelukkig is, ziet zijn hele lichaam en staart er ontspannen uit, en vaak wiebelen ze! Het hele lichaam van een gelukkige hond kan kwispelen, samen met de staart. Een kronkelende hond die zijn buik laat zien is waarschijnlijk een zeer gelukkige en comfortabele hond.

Elk hondenras heeft een andere ontspannen houding van de staart, maar een gelukkige hond zal hem over het algemeen iets omhoog houden. Als de staart vrij hoog lijkt te zijn opgeheven, kan dit wijzen op onrust of over-stimulatie.

Aan de andere kant, als een hond gespannen lijkt of zijn lichaam stijf is, zijn dit tekenen van ongemak. Een staart die onder het lichaam is vastgepind, is een sterk teken van angst. Als uw hond stijf staat met een strak zwaaiende staart, kan hij alert of nerveus zijn.

Gelukkige gezichtsuitdrukking

Gelukkige honden lijken vaak te glimlachen. De mond is zacht en open, de mondhoeken zijn omhoog gedraaid, en hoewel sommige tanden zichtbaar kunnen zijn, is het niet op een agressieve manier. Een rollende tong kan ook betekenen dat uw hond ontspannen is.

Verwar hijgen met een open mond niet met glimlachen, want dit kan betekenen dat uw hond gestrest of oververhit is. Net als bij mensen, kan een gegroefde wenkbrauw zorgen uiten bij honden (met uitzondering van Shar-Peis met hun permanent gegroefde wenkbrauwen!). Als een hond zijn tanden ontbloot of zijn lippen naar achteren krult, kan dit wijzen op agressie.

Vrolijke dans

Wanneer honden van links naar rechts stuiteren of huppelen en dansen, kunnen ze blij zijn om hun hondenvrienden of hun favoriete mensen te zien. De snelle bewegingen geven meestal aan dat de hond blij is en klaar om te spelen. Ze zijn opgewonden als je thuiskomt en willen dat laten zien!

Onderkant omhoog en hoofd / borst laag

Een hond vertelt je dat hij zin heeft om te spelen wanneer hij een speelse buiging maakt. In een speelse buiging, verlaagt een hond zijn borst naar de grond maar houdt zijn achterste in de lucht. Ze nodigen uit tot spelen en willen interactie.

Gelukkige blaffen

Gelukkige honden hebben over het algemeen een hogere blaf toon en blaffen voor een kortere periode van tijd dan honden die opgewonden zijn. Maar beoordeel uw hond niet alleen op zijn blaf. Het is belangrijk om de andere tekenen van uw hond is het overwegen van u, met name hun algemene lichaamstaal, voordat u ervan uitgaat dat alles goed is.

Plezier in spelen en wandelen

Gelukkige honden genieten van speeltijd en wandelingen, en de meeste houden zelfs van ritjes in de auto. Hoewel alle honden langzamer met de leeftijd, als uw hond lijkt abnormaal rustig, ongeïnteresseerd in favoriete activiteiten, of is minder sociaal, kan dit een teken zijn dat ze zich niet goed voelen.

Goede eetlust

Honden die tevreden zijn en zich goed voelen hebben een goede eetlust. Een verandering in de eetlust van uw hond is een van de eerste tekenen van mogelijke ziekte of ontevredenheid.

Veel slapen

Gezonde, gelukkige volwassen honden slapen meestal tot 16 uur per dag. Als uw hond niet zo veel slaapt, kan dat een teken van stress of ziekte zijn.

Goed gedrag

Gelukkige honden zullen uw huis waarschijnlijk niet vernielen of “ondeugend” gedrag vertonen. Kauwen is een natuurlijk gedrag voor honden, omdat ze hun mond gebruiken om hun omgeving te verkennen. Maar overmatig kauwen of destructief gedrag, vooral bij een volwassen hond, kan ook een teken van stress of verveling zijn. Verlatingsangst is een andere veel voorkomende oorzaak van destructief gedrag bij honden.

Vriendelijkheid

Net als bij mensen is de voorkeur voor gezelschap bij elke hond anders. Maar als uw pup sociaal is in het hondenpark, vriendelijk is tegen andere huisdieren en niet overdreven agressief is tegen nieuwe dieren, zijn dit allemaal tekenen dat hij in een goede stemming is.

Genieten van aaien

Gelukkige honden maken veel lichaamscontact. Als uw hond reageert, in de buurt blijft, of zelfs leunt in de richting van uw hand tijdens het aaien, genieten ze van het contact. Blijven net buiten bereik of weglopen kan een teken zijn dat ze meer ruimte nodig hebben.