Reinvent your business
Image default
Electronica en Computers

Nfc-druppels: een veilige en veelzijdige technologie

Je komt nfc-druppels in het dagelijks leven steeds meer tegen. Niet verwonderlijk, want dit is namelijk een technologie die veilig en veelzijdig is. Wellicht gebruik je deze technologie ook zelf wel bij je bedrijf om in en uit te klokken. Maar hoe werkt nfc-techologie eigenlijk precies en waar wordt het allemaal voor gebruikt?

Wat is een nfc druppel precies?

Je denkt er misschien niet zo over na, maar die nfc druppel waarmee jij je werk binnenkomt, is een ingenieus stukje technologie. Nfc staat hierbij voor Near Field Communication. Hiermee worden gegevens draadloos doorgestuurd naar apparaten die compatibel zijn met deze technologie. Het wordt steeds meer gebruikt in onze hedendaagse maatschappij en de kans is dan ook groot dat jij het wel eens tegen bent gekomen.

Hoe werkt nfc-technologie?

Nfc is een draadloze communicatietechnologie waarmee gegevens worden uitgewisseld tussen twee apparaten die zich vlakbij elkaar bevinden. Het is een technologie die vergelijkbaar is met rfid (Radio Frequency Identification) en maakt gebruik van inductie om gegevens te delen. Het wordt gebruikt in de nfc-druppels die je bijvoorbeeld bij je werk gebruikt, maar ook bij contactloze betaalmethodes en slimme apparaten.

Gebruik van een nfc druppel

Deze welbekende druppels worden over het algemeen gebruikt in de vorm van een sleutelhanger. Het is mogelijk om deze druppels zodanig te programmeren, dat ze een specifieke functie hebben. Jezelf inklokken bij je werk is natuurlijk een belangrijke functie, maar je kan deze ook gebruiken om een smartphone te openen of zelfs een specifieke app te gebruiken. Doordat deze technologie zo klein is, hoeven de druppels ook niet groot te zijn. Ideaal voor een apparaatje dat je elke dag bij je moet dragen zodoende.

Veilige toegang met een nfc druppel

Nfc druppels worden zeer veel gebruikt voor toegangscontrole. Dat is onder andere te danken aan het feit dat deze techniek zeer veilig is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een wachtwoord of een pincode, biedt nfc een extra beveiligingslaag. Nfc-communicatie werkt alleen maar op korte afstand, zodoende is het voor ongeautoriseerde personen praktisch onmogelijk om toegang te krijgen tot de gegevens die in de druppel zitten. Doordat elke druppel uniek geprogrammeerd wordt, is deze veel moeilijker om te dupliceren dan bijvoorbeeld een traditionele sleutel of pasje.

Samengevat is nfc een technologie waar we veel plezier aan beleven in ons dagelijks leven. Reken er maar op dat er in de toekomst nog meer gebruik van gemaakt wordt!

https://www.cardsunlimited.nl/