Reinvent your business
Image default
Cadeau

Rubiks kubus

Rubiks kubus (ten onrechte Rubiks kubus; oorspronkelijk bekend als de “magische kubus”, Hongaarse bűvös kocka) is een mechanische puzzel die in 1974 is uitgevonden (en gepatenteerd in 1975) door de Hongaarse beeldhouwer en architectuurleraar Ernö Rubik.

De puzzel is een 3 × 3 × 3 plastic kubus (originele versie) met 54 zichtbare gekleurde stickers. De vlakken van een grote kubus kunnen rond de 3 interne assen van de kubus draaien. Elk van de zes vlakken bestaat uit negen vierkanten en is geverfd in een van de zes kleuren, in een van de gebruikelijke kleuropties, in paren tegenover elkaar geplaatst: rood – oranje, wit – geel, blauw – groen. Met gezichtsrotaties kunt u gekleurde vierkanten op veel verschillende manieren opnieuw ordenen. Het is de taak van de speler om “de Rubiks kubus te verzamelen”: door de randen van de kubus te draaien, breng je hem terug naar zijn oorspronkelijke staat, wanneer elk van de vlakken bestaat uit vierkanten van dezelfde kleur.

Aangenomen wordt dat de Rubiks kubus de leider is onder het speelgoed in termen van totale verkoop: ongeveer 450 miljoen Rubik’s kubussen, zowel origineel als verschillende analogen, werden wereldwijd verkocht. [Bron niet gespecificeerd 1295 dagen]

De naam “Rubik’s Cube” wordt in de meeste talen van de wereld geaccepteerd, met uitzondering van Duits en Chinees, waar de oorspronkelijke naam “Magic Cube” (Duitse Zauberwürfel; Chinees 魔方 Mofan) wijdverspreid bleef, evenals in het Hebreeuws, waar het “Hongaarse kubus” werd genoemd (קובייה הונגרית).

 

rubik’s cube kopen

 

https://breinbrekers.be/