Reinvent your business
Image default
Business

Verkopen van schadeauto of wagen met technisch probleem

Uw wagen kapot en wilt u hem niet meer laten maken? Verkopen is dan een goede optie! Wanneer u uw autowrak wilt verkopen, doe dit dan altijd via een autoveiling zoals autowrakverkopen.be! Waarom? U verkoopt uw wagen namelijk binnen 1 dag aan de beste prijs.

 

Wat is een autowrak

Een autowrak is een auto welke schade heeft zoals krassen, deuken, of een beschadigd koetswerk, maar ook technische schade of waarbij herstelling nodig is welke grote kosten met zich meedragen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan een versleten of kapotte motor, of het vervangen van de koppeling of het massavliegwiel.

 

Schadeherstel

Schadeherstel is vaak zeer kostbaar. Een voorbumper laten vervangen kan u al rap 800 euro gaan kosten. Waarom? Omdat een nieuwe bumper eerst in dezelfde kleur gespoten moet worden, uw auto bumper gedemonteerd moet worden, en uw nieuwe bumper gemonteerd. Daarnaast maakt het ook uit of u een kleine goedkopere auto heeft, of een grote duurdere. Ook uitdeuken is vaak duur. De deur moet immers eerst voorbehandeld worden, zoals het ontvetten, schuren, en plamuren. Een specialist zal in veel gevallen diverse delen moeten demonteren om bij de achterzijde van de deuk te komen, om het zodoende uit te deuken. Verschillende lagen plamuur zijn vaak nodig, welke moeten drogen en opnieuw geschuurd dienen te worden. Wanneer alle oneffenheden zijn weggewerkt, dan moet er een primer worden opgebracht, en een kleurlak. Ook deze dienen onafhankelijk van elkaar te droger. Is uw wagen voorzien van een zogeheten metallic lak, dan moet de lak ook nog eens afgewerkt worden met een transparante blanke lak. Schadeherstel is een tijdrovende klus en daardoor kostbaar.

 

Technische gebreken

Het kan zijn dat uw wagen technische gebreken vertoont, zoals een kapotte boordcomputer, een probleem in de bedrading, een probleem met de ontsteking (injectoren), of een ander technisch probleem. Het ene probleem is kostbaarder dan het andere. Soms lopen de kosten wel tot boven de 3000 euro op om ze te herstellen. Vaak dient de garagist eerst bepaalde zaken uit te sluiten welke alleen door vervanging mogelijk zijn. U moet dus eerst verschillende onderdelen laten vervangen om zeker te weten dat deze niet de oorzaak zijn, waarna de technieker pas verder kan zoeken. Wanneer het probleem gevonden is dient u ook dit onderdeel aan te kopen. Reparaties kunnen dus duizenden euro’s kosten. Soms is het dus slimmer om uw auto te verkopen. In dergelijke gevallen is uw auto ook een autowrak.

 

Snel verkopen aan de beste prijs

Heeft u een auto met een defect, of schade, dan is verkopen altijd mogelijk. Via autowrakverkopen.be kunt u binnen 1 dag uw auto laten veilen. Bij het veilen kunnen garagisten bieden op uw auto, en wordt het hoogste bod naar u toegestuurd. U beslist of u de auto wilt verkopen of niet. Bij het verkopen spreekt u met de koper af waar en wanneer de auto kan worden opgehaald. Een keuring voor verkoop is niet nodig. U kunt dus altijd direct uw auto verkopen voor de beste prijs, ook al is het een autowrak.