Reinvent your business
Image default
Business

Voorkom inbraken door de juiste handelingen

Momenteel is het opmerkelijk rustig rondom het aantal misdrijven en inbraken in Nederland. Deze afname van criminaliteit heeft geheel te maken met de ingevoerde maatregelen om het C-virus te bestrijden. Werknemers zaten maandenlang binnen de muren van de eigen woning, waardoor inbrekers geen schijn van kans hadden. Zo meldde Interpolis dat het aantal inbraken in Nederland  in 2020 uitkomt op slechts 28.000 keer. Volgens de Inbraakbarometer van de verzekeraar komt het totaal in 2020 hoogstwaarschijnlijk uit op 30.000. Dit aantal is ruim 22 procent minder dan het jaar daarvoor.

Echter is er in de huidige samenleving licht aan het eind van de tunnel. Terrassen zijn weer geopend, winkels kunnen klanten verwelkomen zonder afspraak en ook in het bedrijfsleven zijn er lichtpuntjes. Nu de samenleving de mensheid langzaam de vrijheid teruggeeft, zal het aantal inbraken uiteraard toenemen. Hierbij is het essentieel te beschikken over goede beveiliging om inbraken te voorkomen.

Controleer de deuren

De meerderheid van de inbraken vindt plaats via de voor- of achterdeur. Slecht beveiligde deuren zijn gemakkelijk te forceren, in te trappen of te flipperen. Gelukkig zijn er diverse methodes mogelijk op de deuren beter te beveiligen dan enkel een sleutel. Zo is het mogelijk een meerpuntsslot te bevestigen, hierbij wordt de deur met één sleutel op meerdere plekken op slot gedraaid. Daarnaast kan er gemakkelijk een anti-inbraakstrip gemonteerd worden. Deze strip bemantelt de sluitnaad op de deur, waardoor het onmogelijk wordt om de betreffende deur te forceren of te flipperen. Verder kan er een veiligheidscilinder en veiligheidsdeurbeslag geïnstalleerd worden.

Bij achterdeuren zitten de scharnieren vaak aan de buitenkant en slaat deze deur naar buiten open. Deze eigenschappen zijn erg voordelig voor inbrekers. Daarnaast is een tuin vaak beschut voor privacy, waardoor dieven ongezien het terrein kunnen betreden. Om de inbrekers geen kans te geven, zijn dievenklauwen onmisbaar bij de deuren waarbij de pennen gemakkelijk uit de scharnieren te tikken zijn. Uiteraard kunnen bovengenoemde tips ook toegepast worden bij de achterdeur.

Buitenverlichting en beveiligingscamera’s

Inbrekers zijn af te schrikken, doordat zij niet gezien willen worden. Door een verlichting zal dit doel lastig te behalen zijn, waardoor inbrekers een verlicht pand minder snel zullen betreden. De beveiligingsverlichting is in vele soorten, maten en prijscategorieën te verkrijgen. Daarnaast zullen camera’s de inbreker ook afschrikken. De camera beveiliging zal de acties en gezichten in beeld brengen, waardoor inbrekers snel opgepakt kunnen worden. De camerainstallatie zal hierdoor niet enkel de inbreker afschrikken, maar ook in beeld brengen om de politie op de hoogte te brengen.

Lichten

Bij een langdurige trip zal het huis voor langere tijd leegstaan. Zodra inbrekers dit door zullen hebben, zullen zij een poging wagen. Hierom is het belangrijk het huis een levendige sfeer te brengen. Zo zijn er lichten met een tijdsslot, zodat het licht op ingestelde tijden zal branden. Inbrekers zullen de verlichting zien als een bewoond huis, waardoor de inbraak vaak niet plaatsvindt.

http://groenewegendelft.nl