Reinvent your business
Image default
Woningen

Waarom zonnepanelen niet op hun eigen dak hoeven te worden geplaatst?

Ondanks de verlaging van de subsidies voor zonnepanelen is dit op lange termijn nog steeds een verstandige investering. Deze zonnepanelen op het dak zijn meestal niet erg mooi, daarnaast zijn niet alle daken geschikt. Is uw dak ongepast of heeft u er geen? Dit is geen onoplosbaar probleem, enz.

Zonne-hub

Een solar hub is een zonnepark op het dak van een bedrijfs- of appartementengebouw. Dit product kan meestal worden gekocht. De kosten van een zonnepaneel schommelen rond de 350 euro en de jaarlijkse kosten zijn meestal minder dan 10 euro. Dit is een initiatief van Eneco, met een geschatte jaarlijkse energieopwekking van ongeveer 250 kWh. Dit kan goed verrekend worden op uw energierekening.

Lokale energiecoöperatie

Woon je in een milieubewuste gemeenschap? Heel goed, dan kun je samen energiesamenwerking starten. Via dit project neemt u deel aan zonnepanelen bij u in de buurt. U investeert een bepaald bedrag en wordt eigenaar van het zonnepaneel. Er komen steeds meer van dergelijke initiatieven. Het bekendste voorbeeld is misschien Samenzon.org.

Samenwerking met groene energieleveranciers

Zelf geïnvesteerd in zonnepanelen of meegedaan aan het projectbudget? Dat hoeft niet per se een probleem te zijn. Tegelijkertijd zijn er veel groene energieleveranciers op de markt, waar je met een goed gevoel energie kunt inkopen. Meestal werken ze ook samen met mensen die meer duurzame energie produceren. Bij sommige van deze leveranciers kunt u zelfs aangeven bij wie u energie wilt inkopen.

Tegelijkertijd zijn er veel sites op de markt, naast energieprijzen kunt u ook kiezen voor groene energie. Controleer altijd of het daadwerkelijk gerelateerd is aan groene energie en of het alleen belangrijker is dan marketingchat!

Controleer het dak met een zonnekaart

Weet je trouwens op de zonnekaart van het Vlaams Energiebestuur dat je online kunt checken of je dak geschikt is voor zonnepanelen? Bovendien zie je meteen hoeveel het kost als zo’n installatie wordt geïnstalleerd.

https://be.propenda.com/keyword/huur-te-huur.html