Reinvent your business
Image default
Business

werkkostenregeling regelen

Sinds 2015 is er een nieuwe regeling die de regeling voor vrije vergoedingen en verstrekkingen vervangt, namelijk de werkkostenregeling. Deze regeling kan nog best ingewikkeld zijn voor vele bedrijven en ondernemingen. Om nou niet de fout in te gaan is het van belang dat je weet wat de regeling inhoud. Sommige bedrijven bieden een WKR-tool aan (werkkostenregeling), op deze manier kan er gemakkelijk in het oog worden gehouden wat er wel of niet tot toe behoord en op hoeveel percentage je zit van het totale fiscale loon.

Om alles helemaal in goede banen te kunnen leiden kan je er als bedrijf ook nog over na denken of je een salarissoftware wil toevoegen aan je administratie. Doormiddel van deze salarissoftware kan er gemakkelijk, overal en altijd, onderdelen gewijzigd worden of simpelweg ingezien worden. Salarisadministratie kan namelijk best ingewikkeld zijn. Helemaal wanneer er zo nu en dan iemand ziek is, verlof heeft aangevraagd of er andere redenen zijn dat er een persoon tijdelijk niet op het werk komt, een promotie heeft gemaakt, overuren heeft gemaakt en ga zo maar door. Al deze aspecten moeten worden door verwerkt in de salaris berekeningen en administratie. Om het allemaal nog even wat makkelijker te maken is er ook een hr salarisservice. Doormiddel van deze HR-salarisservice kan er nog veel meer worden opgeslagen in het systeem dat men gebruikt. Hierbij kan je denken aan contracten, diploma’s, verlofaanvragen, vakantie dagen, overuren enzovoorts. Op deze manier kan je gemakkelijk inzicht krijgen in alle administratie per medewerker, en dat ook nog eens overal waar maar een internetverbinding is.

Het maken en berekenen van het salaris wordt zo gemakkelijker gemaakt, het systeem of de software helpt je er zo door heen. Op deze manier heb je al je administratie op dezelfde overzichtelijke manier bij elkaar en hoeft er niet meer gezocht te worden tussen alle documenten die er in de opbouw anders uit zien en stukken missen. De WKR-tool, salarissoftware en de hr salarisservice zijn alle drie componenten die het administratief werk vergemakkelijken.

http://www.cbbs.nl/