Reinvent your business
Image default
Business

Belangrijke punten bij het opstellen van een MJOP

Het behouden van vastgoed is niet altijd gemakkelijk. Met diverse regels en een grote verantwoordelijkheid is het prettig iemand op te roepen voor extra ingeving en hulp. Om meer inzicht te krijgen in voordelige keuzes is het aan te raden contact op te nemen met een vastgoedmanager.

Met behulp van een vastgoedmanager kunt u een MJOP aanvragen. Een MJOP zult u helpen bij het verkrijgen van extra inzicht, doordat u de kosten van de komende periode in een prettig overzicht zult verkrijgen. Echter zitten er enkele eisen en belangrijke punten verbonden aan het opstellen van een MJOP.

MJOP opstellen

Om een MJOP op te laten stellen, zal er een inspecteur ter plaatste komen voor een bouwkundige opname en een conditiemeting van het pand of de betreffende woning. Met behulp van gemaakte bouwtekeningen, bevindingen van de opname en gemaakte foto’s zal de inspecteur het MJOP samenstellen. Het rapport dient als een samenvatting van de conditiemeting en mogelijke reparaties.

Op locatie

Bij het opstellen van een MJOP is het essentieel een inspecteur ter plaatse te ontvangen. Door op locatie aanwezig te zijn, zal de inspecteur een juist beeld verkrijgen van het pand, waardoor het MJOP zekerheid zal geven. Het zal een lastige opgave worden de conditie van het pand te meten op afstand, waardoor het uiteindelijke meerjarenonderhoudsplan niet voldoende informatie zal geven.

Gebouwonderdelen

Het is uitermate belangrijk alle gebouwonderdelen mee te nemen in het MJOP. Hierdoor zal de eigenaar voldoende inzicht krijgen van de kosten, doordat ieder onderdeel geïnspecteerd is. Het komt regelmatig voor dat onderdelen met lange onderhoudsperiode worden vergeten, waaronder riolering of kozijnen.

Juiste organisatie

Het is verstandig te kiezen voor een kundige en betrouwbare organisatie om voldoende vertrouwen te hebben in de kosten. Aan de hand van de Algemene Woning Keuring (AWK) kunt u zeker zijn dat u met de juiste organisatie samenwerkt.

 

http://laan35.nl