Reinvent your business
Image default
Business

De werking van alarm- en camerasystemen

De criminaliteit lijkt toe te nemen. Ondanks de ingestelde avondklok en de algemeen bekende gevolgen die verbonden zijn aan diverse, criminele handelingen, lijkt dit in de huidige samenleving niet voldoende de zijn om deze activiteiten tegen te gaan. Gelukkig is het, als bewoner, mogelijk op verschillende manieren de criminaliteit te voorkomen, waaronder een camera- of alarminstallatie.

De installaties dienen als een afwerend systeem, zo zullen de mogelijke inbrekers, door de schrik, de inbraak niet voortzetten. De installaties kunnen veel verschillen van elkaar, waardoor het belangrijk is de eigenschappen en functies van de installaties in een prettig overzicht te hebben. Bij ongewenste bezoekers of binnendringers is het essentieel direct alarm te slaan gealarmeerd worden om dit bezoek op tijd tegen te gaan..

Alarminstallatie

Een alarminstallatie bestaat uit diverse onderdelen, waarvan de meest bekende onderdelen de infrarooddetectoren, magneetcontacten, glasbreukdetectoren, brand-, hitte-, en gas detectoren zijn.

Detectoren zijn in staat het alarmsysteem daadwerkelijk af te laten gaan, waardoor de meldkamer zal worden ingeschakeld. Door deze melding zal de bewoner of eigenaar van een pand snel kan reageren, om de schade te beperken.

Camerasysteem

Een camerasysteem schikt over beelden, waardoor de eigenaar van het betreffende pand de mogelijkheid krijgt de opnames terug of live te zien op een tablet, telefoon of pc.

Wanneer de camera beveiliging geplaatst wordt in een bedrijfspand, bieden de camera’s meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk het camerasysteem onder te brengen bij de meldkamer, waardoor er bij de meldkamer meegekeken kan worden gedurende de afsluiting van het pand. Zodra er iets opmerkelijks gebeurt, kan de meldkamer de beelden doorsturen naar de zogenoemde videomeldkamer van de politie. Door deze melding krijgt de politie een beeld van de situatie van de betreffende locatie.

http://groenewegendelft.nl