Reinvent your business
Image default
Business

Het belang van een schone werkplek

Het schoonhouden van een werkplek is belangrijk. Het is zelfs belangrijker dan de meeste mensen zich realiseren. Het lijkt voor sommige werkgevers een extra last om ervoor te zorgen dat een werkplek helemaal netjes is. Toch is de schone werkplek heel belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de werknemers. In deze tekst wordt beschreven waarom en worden ook hulpmiddelen aangeraden.

 

Hygiëne

De eerste belangrijke reden is hygiëne, dit is misschien ook wel de meest voor de hand liggende reden die bedacht kan worden. Allereerst is bedrijfshygiëne is erg belangrijk omdat dit het visitekaartje is naar de werknemers en klanten. Het laten zien dat de gezondheid van andere mensen belangrijk is voor het bedrijf, draagt zeker bij aan het imago. Denk hierbij aan regelmatige schoonmaak, voldoende aanwezigheid van desinfecterend schoonmaakmiddelen zeep en geen rottend eten op de werkvloer. Een goede hygiëne is erg belangrijk voor de gezondheid. De hygiëne is net zo belangrijk als gezond eten. Een schoon huis, maar ook een schone werkplek geeft frisse en schone lucht. Dit zal een aantal allergieën verminderen. Etensresten en huisvuil zijn vaak hetgeen wat voor problemen zorgt. Deze zorgen ervoor dat schimmels, bacteriën en mijten erop afkomen en zich vervolgens nestelen. Het helpt om ramen regelmatig open te zetten, dit zorgt voor een frisse wind.

 

Er zijn meer redenen waarom het zo belangrijk is om schoon te maken. Het werken in een hygiënische, schone omgeving, zal de weerstand verbeteren. Het gevolg hiervan is dar er minder snel mensen ziek worden op het werk, waardoor er ook minder ziekteverzuim zal zijn. Het schoonmaken van een kantoor is simpelweg heel belangrijk, want vervuilde werkomgevingen zijn namelijk broedplaatsen voor bacteriën. Naast een verbeterde weerstand is schoonmaken ook goed voor de productiviteit. Verschillende onderzoeken tonen aan dat de productiviteit van medewerkers veel hoger ligt wanneer zij in een opgeruimde en schone omgeving werken.

 

Het is wel duidelijk dat er voor een goede hygiëne ook de juiste middelen nodig zijn.

Een bedrijf uit Alphen aan de Rijn is een dynamische groothandel in professionele schoonmaakartikelen en schoonmaakmiddelen, speciale reinigingsmiddelen, schoonmaakmachines, personal Care, vuilniszakken, toiletpapier, wegwerpartikelen en nog veel meer.

https://fayon.nl/