Reinvent your business
Image default
Business

Hoe corona het leven moeilijk maakt

Het is bijna alweer een jaar geleden dat corona in ons land werd ontdekt. In het begin was iedereen er bang voor; er was geen mens op straat te vinden omdat niemand ziek wilde worden door dit onbekende virus. Nu, bijna een jaar later, nu er meer bekend is en het vaccin in opkomst is, worden mensen vrij ongeduldig. Vooral omdat veel mensen vinden dat de overheid er een zooitje van maken; om de twee weken worden de maatregelen versoepeld en dan weer extra verlengd. Iedereen is het zat; het oude leven wil iedereen terug en volop genieten. Corona maakt het leven op veel verschillende vlakken moeilijk. Hieronderaan zie je hoe.

Mensen zijn eenzaam

Doordat er minder mensen op bezoeken mogen komen en voorderest alles eigenlijk dicht is, zijn veel mensen eenzaam. Vooral ouderen, de kwetsbare groep hebben hier last van, maar tegenwoordig ook steeds meer jongeren. Jongeren zijn bang hun jonge jaren te verliezen door het virus.

Steeds meer druk op de zorg

Doordat de overheid bezuinigd had op de zorg, moeten mensen die in de zorg werken twee keer zo hard werken. Niet alleen om de patienten met corona te behandelen, maar ook om andere mensen te verzorgen die het ook zwaar hebben, zoals mensen met ernstige ziektes. Veel mensen maken overuren en een burn out staat centraal.

Geen normaal leven meer

Nu de winkels dichtzijn, kan je niet bijvoorbeeld nieuwe kozijnen kopen. Online kozijnen bestellen kan natuurljik altijd nog, maar dit vinden veel mensen niet prettig. Doordat het normale leven zo stopgezet is, melden steeds meer mensen depressieve klachten. Vooral onder jongeren is dit een groot probleem. Veel jongeren hebben online les. Dit was het eerste halfjaar prima te doen, maar veel jongeren geven aan op hun limiet te zitten, omdat ze geen sociale contacten meer hebben en ook lesstof minder goed begrijpen doordat het online is.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://directeenkozijn.nl