Reinvent your business
Image default
Gezondheid

Detox kuur uitgelegd

Heb je het gevoel dat je lichaam een zak vol gifstoffen is? Nou, dat is het ook. De natuur zit vol gifstoffen en ons lichaam heeft manieren ontwikkeld om daarmee om te gaan. Als we bijvoorbeeld worden blootgesteld aan iets schadelijks als alcohol of gifsumak, produceren onze levers enzymen die het gif afbreken en uit het lichaam verwijderen.

Het woord ‘detox’ is de laatste jaren erg populair geworden. Je ziet mensen met allerlei producten adverteren als ontgiftend en zuiverend voor hun lichaam – maar wat betekent dit? Wat doet een detoxkuur? En is dat allemaal de moeite waard?

Dit artikel legt precies uit wat een detoxkuur is, hoe het werkt, en of er wetenschappelijk bewijs is dat ze daadwerkelijk helpen of niet… Lees snel verder om erachter te komen hoe een detox kuur werkt. 

Uitleg

De lichaamsspoeling is elke techniek of methode die gifstoffen verdrijft gedurende een bepaalde periode. Reinigen, vasten of sauna’s met gespecialiseerde kruiden zijn enkele van de vele ontgiftingskuren. Van veel water drinken, goed eten en sporten tot vasten, supplementen en klysma’s, er zijn veel verschillende ontgiftingskuren. De detoxkuren zijn bedoeld om het lichaam te bevrijden van reguliere zorgen en het in staat te stellen zich te concentreren op het elimineren van gifstoffen. Detoxkuren worden vaak gebruikt als een methode om het lichaam te resetten na een ontsporing, of het nu gaat om een frequente koffiegebruiker of een junkfood- en suikerrijk dieet. Daarom gebruiken mensen ze gewoonlijk als een manier om een nieuwe levensstijl te beginnen, opnieuw te beginnen en zichzelf een nieuwe start te geven.

Colon Cleansing

De dikke darm is verantwoordelijk voor de opname van voedingsstoffen uit voedsel en water, maar hij kan ook gifstoffen, bacteriën en oude ontlasting vasthouden. Dit kan leiden tot allerlei problemen, waaronder spijsverteringsproblemen, hartkwalen en zelfs kanker. Om dit te bestrijden gaan veel mensen hun darmen reinigen. Er zijn vele manieren om dit te doen, maar de meest gebruikelijke zijn klysma’s en laxeermiddelen. Klysma’s zijn een voorbeeld van een geavanceerde darmreiniging, en worden gewoonlijk uitgevoerd door een arts in een medische omgeving. Laxeermiddelen daarentegen worden oraal ingenomen en worden doorgaans beschouwd als een onderhoudsmethode. Hoewel is aangetoond dat darmreiniging voordelen heeft voor de gezondheid, is het belangrijk op te merken dat het geen vervanging is voor een gezond dieet, en ook geen ziekte voorkomt. Het is ook mogelijk om met deze methode te overdrijven, dus wees voorzichtig. Bekijk de sapjes van Sapje om je detox kuur te starten.

https://www.sap.je/