Reinvent your business
Image default
Bedrijven

Dit zijn de voordelen van fietsen met uw hond

Tijd doorbrengen met uw hond is altijd een goed idee. Het schept een bijzondere band tussen mens en dier, iets wat haast niet in woorden uit te drukken is. Bovendien maakt het uw hond ontzettend gelukkig als hij tijd met zijn baasje door mag brengen om fijn te knuffelen, spelen of wandelen. En ook voor ons als mensen maakt het bepaalde gelukshormonen vrij om een activiteit te delen met onze favoriete huisdieren.

Een van de activiteiten die zeer goed zijn voor uw hond is natuurlijk lichaamsbeweging. Dit kunt u doen door dagelijks met uw hond te wandelen of zelfs te gaan fietsen. Fietsen met uw hond biedt een aantal mooie voordelen, die we graag in deze blog met u bespreken.

Het is goed voor de gezondheid

Samen met uw hond fietsen is een leuke en gezonde bezigheid voor zowel u als uw hond. Uw hond zal het geweldig vinden om naast u te kunnen draven of rennen terwijl u op een neutraal tempo doortrapt. Het is ontzettend goed voor de conditie van honden om op een regelmatig en steviger tempo te kunnen bewegen. Hiermee bouwt uw hond spiermassa en een goede conditie op. Bovendien kan uw hond op deze manier een hoop energie kwijtraken en zich lekker uitputten. En voor u is het ook mooi meegenomen dat u tegelijkertijd ook aan uw eigen conditie werkt.

Het creëert een sterkere band

Honden zijn gezelschapsdieren. Ze zijn niet graag alleen en voelen zich het prettigst als ze het gevoel hebben dat ze onderdeel zijn van een groep. Ook als de groep enkel uit u en uw hond bestaat. Fietsen met uw hond bouwt dan ook een mooie band op tussen u en uw trouwe viervoeter. Door samen te fietsen leert uw hond om u beter te vertrouwen, en ook om goed naar u te luisteren. Het is een goede oefening voor u om duidelijke aanwijzingen aan uw hond te geven terwijl u samen fietst.

Fietsmand voor uw hond

Houdt er rekening mee dat het niet voor elk hondenras is weggelegd om aan de fiets te lopen. Honden met lange poten kunnen prima lange afstanden maken aan de fiets en zo hun conditie opbouwen, maar voor honden met korte pootjes is het hoge tempo bijhouden van een fiets een stuk lastiger. Ook zijn er bepaalde hondenrassen die minder gemakkelijk kunnen ademen, zoals bijvoorbeeld de Franse bulldog of mopshondjes. Deze wilt u liever niet laten meerennen terwijl u fietst. Wilt u toch graag uw kleine hond mee kunnen nemen op de fiets? Dan is een fietsmand voor hond een zeer mooie oplossing. Deze kunt u aan uw fiets bevestigen, zodat u uw kleine kameraad toch fijn overal mee naartoe kunt nemen. Dit is niet alleen fijn voor u, maar ook voor uw hond!