Reinvent your business
Image default
Bedrijven

Personeelsplannings programma

We zien steeds meer bedrijven het gebruiken, planningssystemen voor op de werkvloer hier zitten heel veel voordelen aan. Hieronder hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

Overzichtelijkheid op de werkvloer.

Een plannings programma zorgt voor heel veel duidelijkheid en overzichtelijkheid op de werkvloer. Je kan van al je collega’s of werknemers lezen wat hij/zij precies aan het doen is, hoe ver diegene met een opdracht is maar ook wat diegene de hele week gaat doen. Een planning software is heel makkelijk om mee te werken en ook heel makkelijk om je werknemers uit te leggen. Het is ook voor ieder persoon binnen het bedrijf fijn en handig want stel jezelf maar de vraag wie houd er nou niet van duidelijkheid en overzichtelijkheid.

Instelbaar op je bedrijf 

 

De personeelsplanning is volledig in en af te stellen op je bedrijf, je voert alle namen in van de werknemers en de roosters. Hierdoor kunnen je collega’s of medewerkers er snel mee aan de slag. Een planning software zorgt ook voor duidelijkheid bij medewerkers onderling, ze kunnen bijvoorbeeld als ze iets aan een collega moeten vragen in de planning lezen of diegene druk is. Dit zorgt er weer voor dat je elkaar niet stoort in bijvoorbeeld een meeting of iets dergelijks. Je kan ook als werkgever heel makkelijk met opdrachten doseren, als je ziet dat je accountmanager bijvoorbeeld op een gesprek moet smorgens en smiddags wat meer tijd heeft kan je s middags de nieuwe opdracht doorgeven. Dit zorgt ervoor dat je hem niet stoort en dat jij ook precies dat hebt wat je wil zonder dat je eerst nog moest wachten tot zijn gesprek klaar was.

Planningsscherm.

Er zal in de planning software een scherm zijn waar je in 1 oogopslag kan zien waar er gaten zijn voor nieuwe opdrachten of team besprekingen bijvoorbeeld. In een personeelsplanning kan je ook heel makkelijk zien waar het mis gaat, bijvoorbeeld als er te lang over dingen wordt gedaan. Heeft je medewerker bijvoorbeeld gelogt dat hij/zij ergens 2 uur met iets bezig is wat ook in een half uur kan gebeuren? Dan kan je hem / haar daar op aanspreken en je visie op dit vlak duidelijk maken, zodat de 8 werkuren op de dag optimaal gebruikt worden door iedereen in het bedrijf. Ook is een dergelijk systeem makkelijk met verlof en verzuim, je kan je makkelijk ziek melden via het systeem zonder dat je iedereen eerst moet bellen.

 

Administratie voordelen

In de personeelsplanning is er ook makkelijk af te lezen hoeveel uren iedereen aanwezig is, er is vaak een in en uit klok functie beschikbaar. Door middel van deze functie kan je zien hoe lang iedereen aanwezig is per dag, of mensen op tijd komen en op tijd weg gaan. Ook kunnen dit soort planning software heel goed gepaard gaan met de administratie. Door de in en uit klok functie kan je met bijvoorbeeld het salaris betalen aan het einde van de maand makkelijk aflezen hoeveel uur iedereen gewerkt heeft.