Reinvent your business
Image default
Bedrijven

Kartonnen dozen; welke keuzes heb je?

Ben je op zoek naar goede en stevige kartonnen dozen? Wil je goederen versturen, opslaan of juist beschermen? De doos van karton heb je in verschillende maten en kwaliteiten en het is afhankelijk van het doel voor welke soort je uiteindelijk kiest. Nu kunnen wij het ons heel goed voorstellen dat je door het reusachtige aanbod door de bomen het bos niet meer ziet en daarom vertellen we in onze blog welke keuzes je kunt maken.

De kartonnen doos

De simpele en doeltreffende kartonnen doos is het eenvoudigste product dat je kunt kiezen als je op zoek bent naar stevige kartonnen dozen. Deze dozen zijn in verschillende maten te verkrijgen en je kunt ze gebruiken om spullen in te beschermen en om ze netjes op te slaan. Veel bedrijven gebruiken deze dozen ook voor het archiveren van snelbind mappen vol met facturen en pakbonnen. Met een sticker of een dikke stift kun je natuurlijk altijd opschrijven wat er in de doos zit.

Op zoek naar grote kartonnen dozen? De palletdoos!

Heb je iets groots te versturen of wil je een europallet vol met goederen goed afdekken. Dan is de palletdoos de perfecte keuze! De naam is te danken aan het feit dat de doos net zo groot is als de europallet en dat je onder de doos verschillende goederen kunt plaatsen. Vaak heb je een keuze uit hoe hoog de doos moet zijn en de dozen worden altijd gemaakt van stevig golfkarton. Heb je een blokpallet of een andere maat nodig? Die kartonnen dozen zijn er ook!

Verhuisdozen zijn ook kartonnen dozen

Het is een open deur die we nu openzetten, maar verhuisdozen zijn natuurlijk ook kartonnen dozen. Met wel een kanttekening dat verhuisdozen zijn voorzien van grepen en dat de bodem vaak extra stevig is. Zodat mooie spulletjes niet uit de doos kunnen vallen. Verhuisdozen hebben in de regel wel een maximaal gewicht dat ze kunnen dragen en zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Verhuisdozen zijn zeer praktisch om de inboedel te verhuizen, maar je kunt er ook prima spullen mee opbergen en beschermen.

Magazijnbakken voor stellingen

Je hebt een winkel in kleine producten. Denk aan kabeltjes, sieraden of ander grut dat lastig op te slaan is. Je stellingen hebben immers een vaste hoogte en breedte en je hebt de ruimte om meerdere producten op een locatie op te slaan. Met magazijnbakken van karton kun je een plank beter verdelen en je kunt producten veel beter een bestemming geven. Zo wordt het orderpicken voor een medewerker een fluitje van een cent terwijl je enorm veel ruimte kunt besparen. 

Archiefdozen zijn enorm praktisch

Archiefdozen zijn enorm praktisch en dan ook nog altijd populair bij Profipack. Een gemiddeld bedrijf heeft een aardige papierwinkel aan documenten en deze moeten voor minstens 7 jaar worden bewaard. Dat kun je het beste doen in duurzame kartonnen dozen van stevig materiaal en opslaan. Je kunt deze archiefdozen ook nog in een omdoos plaatsen als je de documenten extra wilt beschermen.