Reinvent your business
Image default
Zakelijk

Een lening berekenen en meer, jouw financiële situatie in kaart

Een gemiddeld huishouden is ongeveer de helft van zijn inkomen kwijt aan maandelijkse vaste lasten. En dit wordt nog elk jaar meer ook. Hoe meer huishoudens kwijt zijn aan vaste lasten, hoe belangrijker het is om hier vroegtijdig rekening mee te houden. Niks is namelijk zo vervelend als het gros van je inkomen in het begin van de maand uit te geven en er later die maand achterkomen dat er nog onvoorziene kosten zijn. Om je kosten vroegtijdig in kaart te brengen kunnen een aantal zaken van belang zijn. Denk hierbij aan vooraf je lening berekenen, al je vaste lasten op dezelfde dag laten afschrijven en rekening houden met extra uitgaves. Wij geven je 3 tips om jouw financiën in kaart te brengen!

Tip 1: Bereken leningen voordat je ze afsluit

Grote aankopen die je maar enkele keren in je leven zult maken worden veelal met behulp van leningen betaald. Waar mensen echter vaak de mist in gaan is dat ze vooraf gaan bedenken wat ze het liefst zouden willen kopen. Daarna bekijken ze pas hoe ze dit kunnen bekostigen. Financiële experts raden aan altijd eerst een lening te berekenen met maandelijkse kosten die passen bij jouw situatie. Het kan namelijk goed zijn dat wat je maximaal kan lenen maandelijkse lasten met zich meebrengt die jij helemaal niet wilt dragen. Door vooraf te berekenen hoeveel je kunt lenen met bijkomende maandelijkse lasten waar je tevreden mee bent weet je precies hoeveel je kunt uitgeven. Hierdoor kun je realistischer op zoek gaan naar jouw droom woning of favoriete auto.

Tip 2: Laat je vaste lasten op dezelfde dag afschrijven

Een andere tip om jouw financiële situatie overzichtelijk in kaart te brengen is om al jouw vaste lasten rondom dezelfde datum af te laten schrijven. In het specifiek een datum zo dicht mogelijk bij het overmaken van jouw welverdiende loon. Hierdoor heb je in het begin van de maand meteen overzichtelijk hoeveel geld je nog te spenderen hebt. Lopende abonnementskosten kunnen vaak met een eenvoudig telefoontje verplaatst worden naar een door jou gekozen datum.

Tip 3: Houd rekening met onvoorziene kosten

Net als het vooraf berekenen van een lening kan het ook toegevoegde waarde hebben om vooraf onvoorziene kosten te berekenen. Uiteraard is het onmogelijk deze kosten 100% concreet in kaart te brengen, ze zijn immers onvoorzien. Toch kun je meer informatie verzamelen dan je denkt. Bekijk namelijk hoeveel jij gemiddeld per jaar aan auto onderhoud besteed. Of informeer online naar de gemiddelde levensduur van een vaatwasser. Door hiermee rekening te houden en er maandelijks voor te sparen creëer je een comfortabele buffer die onvoorziene kosten dekt.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/