Reinvent your business
Image default
Zakelijk

Wat kun je met een project portfolio management software?

Project portfolio management software is een eenvoudige manier om bedrijfsdoelstellingen te evalueren ten opzichte van huidige en potentiële projecten met behulp van belangrijke indicatoren, teamwerk en gezonde analytische gegevens. Investeren in de juiste PPM-software is de eerste keuze die moet worden gemaakt. Managers en PMO’s zullen geen probleem hebben om de beste projecten te selecteren om in de toekomst na te streven nadat ze deze aanvankelijke moeilijkheid hebben overwonnen. Organisaties die een virtueel bos van projecten ondernemen, moeten een kompas bij zich hebben. Effectieve PPM-softwareoplossingen zetten de standaard door het bieden van: organisatie van doelen en doelstellingen op één plek, een eenvoudige maar zeer nuttige gebruikersinterface, toepassingen geoptimaliseerd voor samenwerking en communicatie, geweldige hulpmiddelen voor het plannen en zien hoe projecten eruit zullen zien, en flexibiliteit en veelzijdigheid om voldoen aan een breed scala aan behoeften van belanghebbenden en organisaties. In het volgende gedeelte worden enkele van de belangrijkste functies van PPM-software uitgelegd die het nuttig maken voor bijna elk bedrijf of elke organisatie.

Gegevens consolideren met PPM-software

Met behulp van project portfolio management software voor kun je verschillende gegevenssets maken, zoals beleids en beheercyclus, om je bedrijf te helpen. Samen met goed georganiseerde teams en het gebruik van standaard manieren om verschillende soorten gegevens te verzamelen en te organiseren, helpt het organisaties op de hoogte te blijven, ongeacht hoeveel projecten ze tegelijkertijd beheren. Door een PPM-softwareoplossing te gebruiken, wordt informatie georganiseerd en opgeslagen op een manier die logisch is, dingen vooruit helpt en een raamwerk creëert voor real-world visies op de geschiedenis van projectprestaties. Het laat organisaties nauwkeurig voorspellen hoeveel werk een project zal vergen. In plaats van belangrijke projectgegevens op verschillende plaatsen te bewaren, biedt PPM-software project portfolio managers een centrale plek om gegevens te beoordelen die ze kunnen gebruiken om prognosemodellen te maken waarmee ze kunnen voorspellen hoe een project kan uitpakken. Dit maakt het voor projectmanagers gemakkelijker om erachter te komen hoe goed een proces werkt als er fouten optreden.

Verbind teams en belanghebbenden met PPM-software

Verschillende afdelingen zouden niet langer verschillende dingen moeten doen. In een zakenwereld die snel verandert, is unificatie het woord van de dag. Ideeën en werk worden beter en sneller gedaan als het hele team eraan werkt. PPM-software zorgt ervoor dat iedereen op één lijn zit en geeft nuttige feedback over het wel of niet doorgaan van een project. De focus ligt op het helpen van interne medewerkers om communicatie te bevorderen voor een betere productie, teamleden en belanghebbenden op de hoogte te houden, te helpen bij het beter documenteren van project notities en vergader informatie, realtime feedback te geven en teamwerk op te bouwen door taak eigendom en verantwoordelijkheid. Daarnaast helpt PPM-software organisaties door projectmanagers in staat te stellen zich te concentreren op de individuele taken die aan hun aangewezen teams zijn toegewezen, terwijl leiderschap bepaalt of mensen op de meest effectieve manieren worden gebruikt om algemene organisatiedoelen te bereiken.

Sleutelelementen van projectportfolio beheer

De eerste sleutel in projectportfolio beheer is ervoor te zorgen dat de bedrijfsdoelen duidelijk zijn. Verder moeten besluitvormers een lijst maken van mogelijke projecten, inclusief projecten die al lopen, aanvragen voor projecten en ideeën voor nieuwe projecten. Begin daarna met het prioriteren van projecten die de meeste waarde creëren voor en de portefeuille in evenwicht brengen. Het volgende belangrijke element is het valideren van de haalbaarheid van projecten en het initiëren van projecten. Ondertussen heeft de projectmanager de leiding over elk project, terwijl de portfoliomanager de gang van zaken in de gaten houdt en ervoor zorgt dat alle projecten nog steeds op elkaar aansluiten.