Reinvent your business
Image default
Zakelijk

Wat kan je doen om werken veiliger te maken?

Wanneer je aan het werk bent verwacht je niet dat je in levensgevaar komt. Maar het tegendeel kan waar zijn, voor sommige beroepen kan het namelijk zo zijn dat je vaak in levensgevaar bent. Wat voor beroepen zijn dit? Er zijn een aantal beroepen waarbij je in levensgevaar kan komen tijdens je werk, daarom is het belangrijk om jezelf veiliger te maken tijdens werk. De beroepen waarbij het belangrijk is om jezelf veiliger te maken, zodat je minder snel in levensgevaar zal verkeren of in ieder geval sneller om hulp kan roepen zullen we hier kort bespreken. Houd er in ieder geval rekening mee dat een veiligheidsgevoel voor werknemers, werkgevers of zzp’ers uiterst belangrijk is.

Professionals in de zorg

Voor professionals in de zorg is agressie alarmering enorm belangrijk. Dit komt vooral doordat zij tijdens een huisbezoek agressie tijdens het werk kunnen ervaren. Maar waarom is dat? Ouderen die zelfstandig willen blijven wonen hebben vaak zelf ook een personen alarm om aan te geven wanneer zij hulp nodig hebben, maar in een aantal gevallen zijn deze zelfstandige ouderen verward en kunnen zij agressief gedrag vertonen. Wanneer dit gebeurt wordt een huisbezoek door een zorg professional enorm gevaarlijk. De verwarde oudere zal namelijk niet kunnen uitleggen wat er gebeurt en de zorg professional zal daardoor de verantwoordelijkheid dragen. Met agressie alarmering op zak kan de zorgprofessional echter goed aangeven wanneer een situatie uit de hand is gelopen. Daardoor zal een centralist gelijk weten dat er iets fout zit. Sommige alarmknoppen hebben ook een meeluister functie, waarmee er bevestigd kan worden hoe de situatie in elkaar zit. Met een alarmknop wordt het veiligheidsgevoel van een professional in de zorg verhoogt.

Professionals in de bouw

Een andere sector waar werknemers vaak in gevaar zijn is in de bouw. Dit komt namelijk doordat zij fysiek werk leveren en in sommige situaties enorm veel risico moeten nemen. Denk bijvoorbeeld aan het werken op een hoogte ladder of het uitruimen van puin. Een ongelukje zit in een klein hoekje en daarom is het zo belangrijk om een alarmknop te hebben, zodat er aangegeven kan worden wanneer er hulp nodig is! Een alarmknop in de bouw kan daardoor levensredden. Een goed voorbeeld is een werknemer onder het puin tijdens het ontruimen van een groot pand. Je weet niet waar de werknemer is, maar doordat de alarmknop is ingedrukt kan een locatie bepaald worden, waardoor er sneller hulp geboden kan worden aan de werknemer! Met een alarmknop zal het werken voor een werknemer in de bouw veiliger zijn!

Maar ook voor professionals in rechten!

De laatste professionals die baat hebben bij een alarmknop zijn professionals die werken in het rechtsysteem. Wanneer je als advocaat of justitie medewerker aan het werk bent kunnen er vaak gevaarlijke situaties voorkomen tijdens het werk. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een potentiele client die wordt afgewezen op basis van principe. De client kan in eerste instantie een andere advocaat zoeken, maar als een client hoog in emotie zit is de kans groot dat deze agressiviteit laat zien en een gevaarlijke situatie veroorzaakt. Met een alarmknop kan een advocaat direct hulp inschakelen door middel van collega’s of beveiligers. Zo zal de werkplek voor een advocaat veiliger zijn.