Reinvent your business
Image default
Zakelijk

Kantoor inrichten? Dit zijn de trends van dit moment!

Een duurzame uitstraling staat in een moderne kantoorinrichting centraal. Het is wat je als bedrijf naar buiten wil uitstralen. Dit zie je dan ook terug in de inrichtingen. Bij de inrichting wordt vaak gekozen voor kleurvariaties, beplantingen en natuurlijke vormen.

 

Wat leuk is om te zien blijft de diversiteit ondanks de vaste trends van dit moment. Om de eenvoudige reden dat je veel keuzevrijheid hebt binnen de huidige trends. Een van de trends die wij zelf geweldig vinden is de combinatie van materiaalsoorten en groen in een inrichting. Deze factoren zijn absoluut bepalend voor de uitstraling en smaak. 

 

Steeds vaker wordt er ook verbondenheid gezocht tussen kunst en het bedrijf of de duurzaamheid van een bedrijf. Zo kan inrichting ervoor zorgen dat duidelijk is waar je als bedrijf ook voor wilt staan.

Industrieel

De industriële woonstijl is al jaren ontzettend populair. Niet alleen zijn steeds meer woonkamers volgens deze stijl ingericht, maar ook kantoren worden vaker industrieel ingericht. Denk bijvoorbeeld aan een industriële bakstenen muur, lockerkasten, natuurlijke materialen en een betonvloer. Ook mogen robuuste archiefkasten niet ontbreken. Een archiefkast is overigens ook nog ontzettend handig voor het opbergen van belangrijke documenten.

Combineren

Een van de trends op dit moment is materialen, vormen en kleuren combineren. Het zorgt vaak voor een indrukwekkend geheel. Omdat er veel materialen en kleuren zijn die elkaar versterken. Daarbij worden veel handgemaakte elementen toegevoegd en vooral voor ruwe materialen als metaal, hout en steen gekozen. 

 

Wat bijzonder mooi is van de actuele trends is het kleurenpallet van de materialen. Veel van de gebruikte materialen hebben nu eenmaal een eigen en herkenbare kleur. 

Kleuren combineren

De absolute trend van dit moment is het combineren van kleuren. Veelal materiaal eigen en unieke kleuren. Dat geeft een ruimte uitstraling en diversiteit. Het voordeel van kleuren is dat je deze volledig kunt aanpassen aan smaak of dat wat je wilt overbrengen. Omdat kleur nu eenmaal een gevoel overbrengt. 

 

Hoewel alle kleuren mogen binnen de actuele trends is er wel een lichte voorkeur voor zachtere kleuren om een omgeving prettiger te maken gekozen. De pasteltinten hebben hierin absoluut een grote voorkeur.

Kunst

Een grote blikvanger in een ruimte plaatsen is echt een trend van deze tijd. Het zorgt voor de sfeer in een ruimte en daarmee dus ook de uitstraling die je wilt hebben. In combinatie met kleuren en materialen kun je er een mooi geheel van maken. Omdat je het gebruiken van kleuren, materialen en variaties ervan ook steeds vaker terugkomen in kunst.

 

Binnen de kaders van kunst kan de blikvanger binnen een ruimte een schilderij zijn. Maar het kan ook een stambeeld of vorm of voorwerp zijn. Door kunst bewust te kiezen vanuit het oogpunt waar het kantoor voor staat kies je dus ook voor herkenbaarheid en uitstraling.

Verlichting en daglicht

Voor een kantoorruimte kan het soort verlichting heel veel invloed hebben. Niet alleen op de sfeer maar zeker ook op de trends binnen kantoorinrichting. Zo is daglicht een grote trend van dit moment. Omdat dit niet overal mogelijk is wordt vaak voor vergelijkbare verlichting gekozen.

Beplanting

De beplanting van een kantoorruimte kan absoluut het verschil maken. Je kunt beplanting inzetten om het kantoor sfeervoller, gezelliger of juist die harde industriële look meer te geven. Vooral planten met grote bladeren of zelfs bomen doen het goed binnen een kantoor en worden door klant en personeel gewaardeerd.