Reinvent your business
Image default
Business

Opmerkelijke feiten vanuit de muziekwereld

De muziekwereld kan verrassend zijn. Dagelijks wordt deze wereld verrijkt met nieuwe nummers, waarbij de artiesten zich in het zweet werken iets verbluffends neer te zetten. De radio luisteren zal de luisteraar kennis laten maken met de nieuwste nummers, waarbij het mogelijk bijdraagt bij het ontdekken van een nieuw nummer.

De live radio luisteren kan daarnaast ook voordelig zijn voor de artiest, doordat de kans op een toename van de naamsbekendheid zal vergroten. Door de diverse artiesten ligt de muziekwereld nooit stil, dat blijkt ook uit de volgende feiten.

Het langste concert ooit

In de huidige samenleving is een concert van een minuut al niet meer denkbaar, dankzij de maatregelen, maar in het verleden was het nooit genoeg. Momenteel is er een concert live dat de 639 jaar wilt aantikken. Dit concert ging op 5 september 2001 van start en wordt uitgevoerd door een pijporgel in Halberstadt, Duitsland. Met een gecomponeerd muziekstuk door John Cage en het Organ2/ASLSP zal dit concert in 2640 voltooid zijn.

Muziektherapie

Veel personen die kampen met een depressie, hersenbeschadiging of alzheimer worden geholpen met behulp van muziektherapie. Uit een wetenschappelijk onderzoek bleek dat muziek grote, meetbare effecten heeft op lichamelijke functies, waaronder de bloeddruk. Hierbij wordt vaak gebruikt gemaakt van lievelingsliedjes van de patiënten of klassieke muziek voor het beste resultaat.

Lievelingsliedjes

Een nummer leuk vinden verschilt per persoon. Een lievelingsliedje wordt vaak bepaald door een link te leggen met een moment in het leven. Uiteraard draagt de klank in veel gevallen ook bij aan de keuze, maar de associatie met een moment uit het leven is een zwaarwegende factor. Door het nummer te verbinden met een emotioneel, leuk of bijzonder moment uit je leven zal dit nummer al snel een plekje op het lijstje van lievelingsnummers bemachtigen.

Het artiestenbestaan kost je jaren

Als artiest zien de buitenstaanders vaak enkel de voordelen, maar helaas zullen de artiesten vaak genoeg te kampen hebben met vervelende momenten in de artiestenwereld. Naast de diverse meningen van mensen, zal ook de levensverwachting een negatief punt. Zo blijkt de levensverwachting van een artiest opmerkelijk beïnvloed te worden door het leven dat zij leven, waarbij deze verwachting ruim 25 jaar lager ligt dan gemiddeld.

http://radioluisteren.be