Reinvent your business
Image default
Business

Banken maken geld besparen makkelijker

De banken hebben geld besparen en sparen makkelijker gemaakt. Dit hebben ze gedaan door hun klanten inzicht te geven in hun inkomen en uitgaven. In deze artikel gaan we SNS Bank als voorbeeld nemen voor de mogelijkheden met internetbankieren.

Als je bij SNS inlogt, kun je direct zien wat je uitgegeven hebt en wat je aan inkomsten hebt binnengehaald. Dit zie je in een handige overzicht van af en bijschrijvingen. Je kunt bij de banken ook het overzicht laten sorteren voor meer details. Zo krijg je dus een goed inzicht van het geld die je uitgeeft en binnenhaalt,

Dan heb je ook nog de mobiele applicaties van de banken dat ook heel handig zijn. Bij SNS laat de mobiele applicaties inkomsten en uitgaven in balken zien. Groen voor inkomsten en rood voor uitgaven. Zo zie je dus gelijk in een keer wat er binnen komt en wat er uit gaat. De uitgaven worden ook nog eens door de banken in handige rubrieken verdeelt. Je kunt dus ook per rubriek kijken wat je uitgeeft. Door deze inzicht in je uitgaven ga je patronen zien en door deze patronen te herkennen kun je geld gaan besparen. Het geld dat je bespaart kun je dan weer bij de banken gaan sparen.