Reinvent your business
Image default
Business

BHV is belangrijk

Voorheen was het best wel een standaard, tegenwoordig wordt het bijna niet meer gedaan. EHBO, Eerste Hulp Bij Ongevallen. Er zijn steeds minder mensen die aan EHBO doen. Maar ook steeds minder mensen die het wel kunnen, maar niet meer uitvoeren. Het is van belang om dit wel op pijl te houden. Dit komt omdat je het anders kan verleren. Waarschijnlijk waren er voorheen meer, maar bijna iedere stad of dorp kende wel een EHBO-vereniging. Deze verenigingen zijn er steeds minder omdat er gewoonweg minder vrijwilligers zijn die dit willen doen. Dit is deels te verwijten aan de jongvolwassenen. Deze personen vinden dit soort vrijwilligersbezigheden veel minder belangrijk.

Gelukkig zijn er toch mensen zonder doktersdiploma die weten wat zij in noodgevallen moeten doen. Deze mensen hebben een BHV-cursus gehad. Deze BHV’ers zijn verplicht om jaarlijks een op fris cursus te volgen zodat zij precies weten wat zij moeten doen. In ieder bedrijf is het van belang dat er een BHV’er aanwezig is. Dit omdat er altijd een noodgeval kan voordoen, dit hoeft niet per se met een collega te gebeuren maar dit kan ook met een bezoeker gebeuren, iemand die langs de zaak of langs het pand loopt of iemand in hetzelfde pand. Het is daarom verplicht om altijd iemand op het werk te hebben die beschikt over een BHV-certificaat. Daarnaast is het wel net zo handig als er ook het een en ander aanwezig is in het geval van een noodgeval. Een bhv training set kan aangeschaft worden maar ook een verbandkoffer is prima om te hebben. Doormiddel van deze sets kan er beter en gemakkelijker eerste hulp worden gegeven.

Door dat er steeds minder mensen zijn die eerste hulp kunnen verlenen is het van belang dat er voldoende mensen binnen het bedrijf beschikken over een BHV-certificaat. Mocht er wat gebeuren dan kan men altijd reageren zoals het hoort tot dat de eerste hulp is verschenen.

https://www.schoens-safety.nl/