Reinvent your business
Image default
Business

De kracht van een natuurlijk linkprofiel

Het hebben van een natuurlijk link profiel biedt er veel voordelen. Je kunt het zien als het fundament van een huis, maar dan voor je website. Wanneer een website erg veel goede links heeft, bouwt deze website autoriteit op. Wanneer je linkt vanaf een pagina met veel autoriteit is deze link erg waardevol. Je kunt tegenwoordig ook vals spelen met het maken van een linkprofiel. Je kunt namelijk ook linkjes vanaf een website met een hoge autoriteit kopen. Zoekmachines zoals Google zijn hier niet blij mee, want hiermee ben je eigenlijk aan het valsspelen. Met een aantal tips kun je er voor zorgen dat je een natuurlijk linkprofiel aanmaakt. Denk hierbij aan welke links je allemaal kunt gebruiken, maar ook welke teksten je hier bij nodig hebt. Een term die hierbij veel terugkomt is variatie. Wat je ook doet, zorg dat je genoeg gebruik maakt van variatie.

Welke tips zijn hierbij handig?

Allereerst is het belangrijk dat je genoeg variatie gebruikt in de ankertekst. Dit zijn de teksten die als het ware linken naar een andere pagina, ook wel de link tekst genoemd. Wanneer een groot aantal van de links van een en dezelfde ankertekst afkomstig is, is dit niet natuurlijk. Zorg er daarnaast ook voor dat je gebruik maakt van no-follow links. Wanneer je dit niet doet zal dit opvallen bij een zoekmachine als Google, en dan wordt je er alsnog uitgepikt.

De derde tip die ik wil meegeven is dat je je niet alleen moet richten op pagina’s met een hoge Page Rank. Dit lijkt misschien een goed idee, aangezien deze pagina veel waarde heeft. Maar toch is dit niet de ideale manier om een natuurlijk link profiel op te bouwen.

Tip 4 staat in het teken van het verkrijgen van links naar verschillende pagina’s van je website. Zorg er voor dat niet alles linkt naar de home pagina, maar ook naar andere (landings) pagina’s.

http://www.smpa.nl/