Reinvent your business
Image default
Business

Emigreren naar Curaçao: de geschiedenis van migratiegolven naar Curaçao

Emigreren naar Curaçao is een spannend avontuur. In 1499 werd Curaçao ‘ontdekt’ door Alonso de Ojeda en werd in de 16e eeuw veroverd door Nederland. Rond die tijd waren er al veel Europeanen en met name Nederlanders geëmigreerd naar Curaçao, omdat er vele Nederlandse handelsposten op het eiland aanwezig waren. Tot en met de 18e eeuw was Curaçao een echte Nederlandse kolonie en leefde de populatie veelal van landbouw, handel en visserij. In 1954 kreeg Curacao dan eindelijke politieke autonomie. Met de komst van de Shell raffinaderij op het eiland kwam ook veel welvaart en modernisering. Dat bracht veel emigratie naar Curaçao vanuit naburige eilanden, landen uit Zuid-amerika en vooral het eiland van Madeira. Tegenwoordig is emigreren naar Curaçao nog steeds een geweldige uitdaging en verhuizen vele Nederlanders elk jaar naar het eiland voor een verandering van leefomgeving.

 

Emigreren naar Curaçao: welke bevolkingsgroepen emigreren?

Niet alleen Nederlanders emigreren naar Curaçao. Ook Antilliaanse Nederlanders, die oorspronkelijk uit Aruba, Bonaire en Curaçao komen, gaan vaak terug naar hun geboorteland. Rond hun 18e levensjaar vertrekken veel jongeren uit Curaçao naar Nederland om hogere educatie te volgen. Hoewel velen een liefde creëren voor het land, zijn er ook veel jongeren die na hun studie terug emigreren naar Curaçao. Het kan zijn dat ze terug gaan door betere baankansen die Curaçao biedt, maar het kan ook wel eens zijn dat ze teruggaan wegens familie hereniging. Daarnaast zijn er ook oudere Antilliaanse Nederlanders die emigreren naar Curaçao wegens sociaal-economische redenen. Denk hierbij aan mensen die op Curaçao betere connecties hebben en daardoor een passende baan kunnen vinden. Daarnaast speelt de taal ook een belangrijke rol in het emigreren naar Curaçao.  

 

Emigreren naar Curaçao: het kostenplaatje

Emigreren naar Curaçao komt met de bijbehorende kosten, zoals uw auto of inboeldel verschepen. Als u van plan bent te verhuizen naar Curacao, adviseren verscheidene instanties u om eerst op vakantie te komen op het eiland om te bekijken hoe de levensstijl is op het eiland. Met KLM en Arkefly kunt tegen een voordelig tarief Curaçao bezoeken. Ook zijn er allerlei deadl zoals de KLM werelddeal weken, waarbij u in het laagseizoen tegen een scherpe prijs kunt vliegen. Verder moet u er natuurlijk rekening mee houden dat u zich moet uitschrijven uit het register in Nederland en uiteraard op zoek moet naar een nieuw huis en nieuwe baan op Curaçao. Al zijn er genoeg banen aanwezig op Curaçao, is het toch te adviseren om van tevoren op zoek te gaan naar een baan. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan. Zo blijft emigreren naar Curaçao leuk.

http://www.caribex.nl/