Reinvent your business
Image default
Business

Heeft het gebruik van LED verlichting echt zoveel voordelen?

Het antwoord op de vraag in de titel is erg gemakkelijk, dit is namelijk ja! Wanneer je de overstap hebt gemaakt van TL-, halogeen- of gloeilampen naar TL verlichting merk je snel genoeg welke voordelen dit allemaal oplevert! Maar elk voordeel heeft natuurlijk ook z’n nadeel. En dit geldt dus ook voor de LED verlichting. Voordat je LED lampen koopt, is het misschien verstand om je even goed in te lezen over de verschillende voor- en nadelen van LED lampjes.

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

Wil je graag LED lampjes kopen vanwege de vele voordelen? Dan ben je goed op weg. LED verlichting biedt erg veel voordelen ten opzichte van andere verlichtingsbronnen. Zo is LED verlichting veel gebruiksvriendelijker en het vreet veel minder energie. Je energie rekening zal er dus zeker positief op vooruit gaan, aangezien het bedrag hiervan sterk zal dalen.

Daarnaast kun je bij LED lampen kiezen uit warm en koud licht. Warme LED lampen hebben een oranje achtige kleur waarmee je gezelligheid creëert. Het koude, of ook wel koele licht genoemd, nijgt meer naar blauw. Hiermee heeft de kleur van het LED lampje wel iets weg van daglicht. Tevens zijn LED lampen ook rustig voor de ogen, je zal er geen hoofdpijn van krijgen. Tot slot een ander groot voordeel van LED lampen: er zit vaak een langere tijd garantie op! Wanneer je dus LED verlichtingen gaat aanschaffen, zorg dan dat je de bonnetjes goed bewaard. Mocht er toch iets mis gaan of kapot zijn, dan kun je de lampen altijd retourneren.

Nadelen van LED lampen

Helaas hebben LED lampen ook 2 nadelen. Het eerste nadeel is dat LED lampen aardig prijzig zijn om aan te schaffen. Dit is een aardige investering, maar na verloop van tijd verdient dit zich wel terug. Het andere nadeel is dat LED verlichting een aantal giftige stoffen bevat.

 

http://www.zone-atex.nl/led-lampen-kopen/