Reinvent your business
Image default
Business

Performance; een belangrijk onderdeel voor vele ondernemingen

Performance van een website; voor velen zal dit onbekend terrein zijn. Toch is de performance van een website, webshop of applicatie in de huidige samenleving onmisbaar.

Ruim de helft van alle websitebezoekers verwachten dat het platform binnen twee seconde geladen is. Wanneer het laden langer zal duren, vergroot de kans dat bezoekers afhaken en eventueel overstappen naar de concurrent.

Wat is performance?

Performance houdt de snelheid waarmee een webpagina wordt geladen in en hoe de pagina wordt weergegeven in de browser van de bezoeker. De tijd dat nodig is om de pagina te laden, is afhankelijk van onder meer de code, server, hoeveelheid data en koppelingen met andere systemen en het type en de kwaliteit van een verbinding.

In de meeste gevallen is een mobiel op een wifi-netwerk sneller dan op internet en werkt een desktop sneller met een internetkabel dan zonder. Mits er een verbinding is, zal de snelheid afhangen van de kwaliteit van de desbetreffende verbinding. Zo blijkt een openbaar netwerk vaak minder snel te werken van de verbinding die u thuis heeft.

Belang van de performance

Een platform met een korte wachttijd zal bijdragen aan een positieve klantvriendelijkheid. De snelheid waarin de pagina opstart vergemakkelijkt immers het gebruik, waardoor klanten minder snel de pagina zullen verlaten. Zo blijkt uit onderzoek dat ruim 50% van de bezoekers een ladingstijd van maximaal 2 seconden verwachten en zal 53% van de mobiele bezoekers het platform verlaten zodra de laadtijd langer dan 3 seconden is. Doordat klanten de pagina, voordat deze volledig geladen is, verlaten, loop je als onderneming leads en omzet mis. Hieruit blijkt dat de performance van grote invloed is op de resultaten die een onderneming kan behalen uit de website.

Snellere performance

Gespecialiseerde experts weten precies hoe ze moeten handelen in deze omstandigheden. Met deze reden is het verstandig dat beginnende ondernemers een website laten maken, zodat deze voldoet aan een snelle laadtijd en een mooi design. Een professionele website laten maken zal een hoop moeite schelen en daarnaast wordt de ondernemer ervan gegarandeerd te beschikken over de ideale website.

http://edit4u.nl