Reinvent your business
Image default
Business

Succes bij tennis

Wanneer je aan de top tennist, zijn er een aantal mentale factoren die de doorslag geven voor succes. Maar de aller belangrijkste factor wel zelfvertrouwen, deze factor staat zeker op nummer een. Zelfvertrouwen is dat je er in gelooft dat je iets kunt. Voor top tennissers is het blijkbaar dus heel belangrijk om zelf te geloven dat ze succes kunnen behalen en kunnen winnen. Voor hun levert dit zelfvertrouwen de meest grote bijdrage aan hun succes in de tennis. Maar ook als je geen echte top tennisser bent, is vertrouwen in jezelf belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld een keer een wedstrijd speelt. Zelfvertrouwen heeft een positieve uitwerking op de resultaten van de wedstrijd. Maar hoe zorg ervoor dat je sterk in je schoenen staat.

 

Het eerste belangrijke punt is dat je de juiste materialen hebt. Bijvoorbeeld K Swiss tennisschoenen en Head tennisrackets. Deze producten kun je online kopen bij het internet bedrijf KC tennis. Daarnaast kun je zelfvertrouwen in een model plaatsen. Aan de linker kant vind je dan de succes ervaringen, rolmodellen en feedback. Deze drie punten gaan dan door jouw persoonlijke filter die is opgebouwd uit interne en externe informatie. Wat daar uit komt is jouw niveau van zelfvertrouwen. Wanneer je succes ervaart, voel je je zekerder van jezelf. Daarnaast ga je je zekerder voelen wanneer je ziet dat anderen het ook kunnen. Wanneer jouw rolmodel iets kan, geloof je sneller dat jij het ook wel kan. Als laatste is de feedback die je ontvangt. Wat iemand tegen of over jou zegt, heeft veel invloed op hoe veel jij in jezelf gelooft.

 

De filter waar we eerder over begonnen, verklaard of ook echt wint. De interne factoren betekenen dat je wint omdat je echt veel getraind hebt, terwijl een externe factor kan zijn dat jouw tegenstander zijn dag niet had of niet zo lekker ging.

https://www.kctennis.nl/