Reinvent your business
Image default
Business

Tips voor waterbesparing

 

Een hoog uitgevallen waterrekening komt altijd slecht uit. Men zit hier helemaal niet op te wachten en betaalt de hoge rekening met tegenzin. Daarnaast heeft waterverspilling drastische effecten op het milieu. Elke liter water die verspilt wordt moet weer opnieuw schoongemaakt worden en dit kost enorm veel energie. Waterverspilling heeft dus een dubbel slecht effect, zowel via directe verspilling als via indirecte energieverspilling als gevolg van waterverspilling.

Het is echter mogelijk om minder water te gaan verbruiken en om zo uw vaste lasten omlaag te brengen. Daarom geven wij hier onder wat tips om water te besparen.

 

De huidige apparatuur nalopen

De eerste tip om water te gaan besparen is om uw huidige apparatuur na te lopen. Loopt alles goed en zonder lekkages? Laat u de douche niet veels te lang aanstaan? Zijn er geen kranen die doorlekken? Een kraan die doorlekt kan op jaarbasis enorm hoge kosten voor u veroorzaken. Veel mensen staan hier niet bij stil maar een druppeltje per minuut betekent op een dag al best veel water, laat staan in een jaar. Ook is het verstandig even na te gaan hoeveel water uw douchekop verbruikt. Veel douchekoppen verbruiken namelijk enorm veel water en kunnen makkelijk en goedkoop vervangen worden om na een maand al rendement te halen.

 

Waterbesparende middelen

Naast de zuinige douchekop zijn er talloze andere mogelijkheden om zuiniger met water om te gaan, denk onder anderen aan de zuinige kraan, de spoelonderbreker of speciale mondstukken of inlegringen voor kranen. Deze mogelijkheden zorgen dat u zuiniger kunt zijn met water zonder dat u hoeft in te leveren op comfort. Verder is zuiniger met water omgaan ook een kwestie van creativiteit; gebruik bijvoorbeeld emmers water in plaats van de tuinslang bij het wassen van uw auto. Zo bespaart u water en kunt u alsnog de auto wassen.

 

Benieuwd naar deze en meer mogelijkheden voor water besparen? Twijfel niet maar schakel gelijk een erkende loodgieter uit Delft in.