Reinvent your business
Image default
Business

Verschillende soorten hoekijzers

De betekenis van hoekankers is het volgende: metalen plaatjes in de vorm van een rechthoek. Er zijn verschillende soorten hoekijzers die je voor verschillende soorten projecten moet gebruiken. Onderaan vindt je een lijst van de soorten hoekijzers. Zo weet je precies wat je moet aanschaffen wanneer je aan het klussen bent.

Hoekankers

 Een hoekanker is een verbindingsmiddel van staal die twee balken recht aan elkaar vast bind. Er zijn verschillende soorten maten, en deze worden meestal aangegeven met getal x getal. Dit betekent de lengte van de ene zijde keer de lengte van de andere zijde. Een hoekanker wordt horizontaal tegen de balken aangelegd om ze zo te verbinden. Dit kan bijvoorbeeld bij een kozijn worden gedaan.

Stoelhoeken

Stoelhoeken worden gebruikt als verstegingsmiddel voor stoelen die gemaakt zijn van hout. Door stoelhoeken te gebruiken zorg je er voor dat een stoel niet kan wankelen, bijvoorbeeld. Stoelhoeken kun je als RVS kopen, maar ook met verzinkt staal, waardoor ze extra stevig zijn.

Dorpelhoek

De dorpelhoek is gemaakt van elektritisch verzinkt staal. Dit zorgt er voor dat het een goede functionaliteit heeft en een lange levensduur. De dorpelhoek komt in verschillende maten, met ook verschillende afmetingen van de gaten in de dorpelhoek. Dit wordt ook gebruikt om hout te versterken, en door zijn kleine omvang kan de dorpelhoek er makkelijker bij dan bijvoorbeeld een stoelhoek.

Raamhoek

De raamhoek is een platte hoek, dat erg geschikt is voor het verstevigen van materialen zoals hout. Dit is erg handig en wordt vaak gebruikt in de constructie. Ook deze komt in verschillende maten, waarbij de lengte kan varieren, maar ook de dikte van het product. Zoals je misschien wel ziet, is een raamhoek goed te gebruiken om een raamstel te verstevigen.

Versterkingshoek

Door de verspreide gaten is het mogelijk om constructies netjes af te werken en te verstevigen. Dat is ook het doel van deze hoek; je kan er alles mee versterken.

 

 

 

 

 

 

http://www.bnvtools.nl