Reinvent your business
Image default
Business

Verzorging van de koe

Voor de personen onder ons die zelf koeien hebben, zal het geen verrassing zijn, maar voor leken onder ons; koeien moet je goed verzorgen! De gezondheid van de koe en de kwaliteit van de melk zijn met elkaar verbonden. Een koe die zich daarom op haar gemak voelt, zal waarschijnlijk meer melk produceren dan een koe die zich niet goed voelt. In Nederland is de zuivelproductie erg hoog. Bovendien is deze zelfs wereldwijd bekend! In ons landje zijn er daarom ook allerlei verschillende producten die bijdragen aan een beter comfort voor de koe en een betere stalinrichting. Voorbeelden van deze nieuwe producten zijn de koeborstel en de voorkoeler.

De koeborstel is een product dat dat verzorging van de koe en het comfort waarborgen. Het is een grote borstel die wordt geactiveerd door een aanraking met een koe. De borstel draait vrijwel in alle richtingen en is daarnaast erg soepel, op deze manier wordt het gehele lichaam van de koe (van boven tot onder) schoon gepoetst. De koe ondervind hierdoor comfort, gezondheid en welbevinden. Maar dit zijn niet de enige voordelen. Een koe kan hierdoor meer melk geven doordat zij verkeerd in een betere gezondheid. Daarnaast is de koe over het algemeen rustiger en schoner en spaart het apparaat ook nog eens energie, omdat het alleen actief wordt bij aanraking door middel van sensoren.

Een tweede innovatieve uitvinding is de voorkoeler. Het melk van de koeien moet natuurlijk gekoeld blijven en hierbij kan een voorkoeler handig van pas komen. Door de voorkoeler loopt koud vee water en hiermee wordt de verse melk direct gekoeld. Tevens wordt het vee water hiermee enigszins op gewarmd, zodat het drink water van de koeien lauw wordt. Dit is voor de koeien een fijne temperatuur dan ijskoud drinkwater. Er zijn dus verschillende hulpmiddelen beschikbaar om het welzijn en de verzorging van de koeien optimaal te maken, met het idee dat je er dan ook optimaal rendement van kunt behalen.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/